Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere hundre biler punktert i Hallingdal

Flere hundre påsketurister i øvre Hallingdal fikk en lite hyggelig overraskelse andre påskedags morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen har punktert dekkene på minst 200 biler, melder VG Nett.

- Vi fikk inn de første meldingene i 6.30-tiden i dag. Til nå har vi fått inn meldinger om opp mot 200 biler som er punktert mellom Haugastøl og Ustaoset, sier politibetjent Erik Hvamstad i Nordre Buskerud politidistrikt.

Så langt er ingen pågrepet eller mistenkt for hærverket.

- Dette ser ut til å være en ungdomsgjeng med svært mye frustrasjoner de vil ha utløp for. Vi fant femti fullstendig punkterte biler bare på én parkeringsplass. Hvis dette fortsetter, er det gjort skader for flere millioner kroner, sier politioverbetjent Petter Braaten hos lensmannen i Hol til NTB.

Etterlyser vitner

Politiet bruker formiddagen til å få oversikt over hvor mange biler som er punktert, til å sikre spor fra bilene og til å få kontakt med eventuelle vitner.

Foreløpig har politiet fått inn et par tips om biler som har kjørt rundt i området natt til mandag, men håper å få flere observasjoner. I påsken farter tusenvis av mennesker til dette området for å nyte ferien i det flotte skiterrenget, derfor er det naturlig nok stor trafikk, også nattetid.

- Vi går også rundt med skjemaer til alle bilene slik at folk kan få anmeldt hærverket så fort som mulig, sier Braaten, som aldri har opplevd noe lignende.

- I alle fall ikke av dette omfanget, sier han.

Mangler dekk

De fleste bilene har fått stukket hull på alle fire dekkene. Redningsbiler fra Viking og NAF jobber nå med å få hjulpet noen av de fortvilte påsketuristene, men mange må nok utsette hjemreisen.

- Det kan ta flere dager før de får reparert hjulene, for så mange dekk finnes det ikke oppe i dalen her, sier Bjørn Thoresen ved Viking på Geilo.

Han sier det er vanskelig å få bilene på redningsbilen, ettersom de fleste er punktert på alle dekkene.

I morgentimene mandag forsøkte bileierne på Geilo å finne alternative måter å komme seg hjem på. Noen vurderte å gå sammen om å leie inn egne busser til Bergen og Oslo. Andre fikk familiemedlemmer til å kjøre opp med nye dekk.

- Vi oppfordrer folk til å få venner og familie til å komme opp med sommerdekkene, for de fleste har fortsatt vinterdekkene på, sier politioverbetjent Petter Braaten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media