PROBLEMER: Hundrevis av bygninger er ødelagt og mange tusen mennesker evakuert som følge av flere skogbranner i California. En av brannene nærmer seg flere byer nord for vindistriktet Napa Valley. Foto: 
Stephen Lam/ Getty Images/AFP
PROBLEMER: Hundrevis av bygninger er ødelagt og mange tusen mennesker evakuert som følge av flere skogbranner i California. En av brannene nærmer seg flere byer nord for vindistriktet Napa Valley. Foto: Stephen Lam/ Getty Images/AFPVis mer

Flere hundre bygg ødelagt av branner i California

Tusen evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av bygninger er ødelagt og mange tusen mennesker evakuert som følge av flere skogbranner i California. En av brannene nærmer seg flere byer nord for vindistriktet Napa Valley.

- Selv om våre mannskaper ikke har kunnet gjøre en fullstendig evaluering av skadene, vet vi at hundrevis av byggverk er ødelagt, sier informasjonssjef Daniel Berlant i Cal Fire om brannen som omtales som Valley-brannen.

Den er en av 13 branner som herjer i California for tiden, og den dekker nærmere 17 kvadratkilometer. Den såkalte Butte-brannen dekker drøyt 26 kvadratkilometer. Mens brannvesenet har kontroll på rundt 20 prosent av den sistnevnte brannen, har de ingen kontroll over den første.

I tillegg til store materielle skader og at tusenvis av mennesker har måttet forlate hus og hjem, er fire brannmenn sendt til sykehus med annengrads forbrenninger. De ble fløyet inn i brannområdet med helikopter for å delta i slukkingsarbeidet. Valle-brannen brøt ut lørdag, og varmt vær og tørke bidro til at den spredde seg eksplosivt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram