Flere hundre demonstranter truer politiet

Blokkerer vei fra flyplassen til Heiligendam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere tusen demonstranter har brutt politisperringene og er nå på vei til møteområdet i Heiligendam. Politiet bruker vannkanoner og tåregass mot demonstrantene etter at de kom fram til gjerdet som omringer G8-området.

Det var flere av demonstrantene som kaste stein mot politiet ved det 12 kilometer lange gjerdet.Andre demonstranter har blokkert veiene som går fra flyplassen til Heiligendam hvor det tre dager lange møtet blir arrangert.

Dette skjer samtidig som at topplederne fra G8-landene ankommer Tyskland.

Minst seks tusen demonstranter dro av gårde i busser i dag tidlig melder Nyhetskanalen. De forserte politisperringen og løp inn i skogsområdene hvor de gjemmer seg for politiet.

Foreløpig lar politiet demonstrantene være på stedet. Situasjonen er uoversiktlig ifølge Nyhetskanalen.

Politiet bekrefter situasjonen overfor AP.

- Vi forsøkte å unngå at dette skulle skje men nå er de her og vi håndterer situasjonen, sier talsmann for politiet, Manfred Luetjann til AP.

En annen talsmann for tysk politi, Fran Scheulen, forklarer at de fleste av demonstrantene som forserte gjerdet var rolige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer