Flere hundre demonstrerte for å redde Oslo-skole

Krevde at regjeringen stiller opp for 100 barn som mister skoleplassen sin ved St. Sunniva.

MARSJERTE TIL REGJERINGEN: Fredag formiddag demonstrerte alle ved St. Sunniva for å redde skolen sin. Bakgrunnen er at skolen står foran store utfordringer med å finansiere lovpålagt oppussing og skolestyret har besluttet å ikke gi 104 elever et tilbud ved skolen.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
MARSJERTE TIL REGJERINGEN: Fredag formiddag demonstrerte alle ved St. Sunniva for å redde skolen sin. Bakgrunnen er at skolen står foran store utfordringer med å finansiere lovpålagt oppussing og skolestyret har besluttet å ikke gi 104 elever et tilbud ved skolen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Flere hundre elever, foreldre og lærere marsjerte i morges til regjeringskvartalet med krav om at staten gir St. Sunniva rentefrie lån til en lovpålagt rehabilitering av skolen, slik at ikke 104 elever mister plassen ved skolen neste år.

- Ikke pengegaver - Vi ber ikke om pengegaver, men lån til å pusse opp slik de andre Oslo-skolene får. Ellers får vi ikke plass til ny 1. klasse og 7. klassingene må slutte, sa 5. klassingen Jonas i en apell til SVs statssekretær foran elevene.

De rødgrønne vil ikke gi rentefrie lån til de private skolene, fordi de mener at vedlikehold og rehabilitering av byggen ikke er statens ansvar.

Ingen løsningerStatssekretær i Kunnskapsdepartementet Lisbet Rugtvedt svarte med å skryte av skolens rolle som flerkulturell brobygger i Oslo, men ville ikke love en løsning.

- Jeg skjønner at det er en forferdelig beskjed å få. Dere, vi og rektor må se på dette, vi skal tenke og utrede veldig fort. Dette er en situasjon vi skal grundig inn i, sa hun til de frammøtte.Etter svaret til elevene møtte hun pressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer