Flere hundre døde etter massivt jordskjelv

New Delhi: Så mange som 500 mennesker fryktes omkommet etter at et stort jordskjelv rammet India, Pakistan og Nepal i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jordskjelvet forårsaket massive ødeleggelser, og det fryktes at tallet på døde kommer til å stige.

Hjelpearbeidere ble i all hast transportert til den nordvestlige delstaten Gujarat i India fredag, hvor stadig flere døde ble brakt til sykehusene.

Hundrevis av bygninger i Gujarat ble ødelagt av jordskjelvet, som myndighetene i India målte til 6.9 på Richters skala. Franske seismologer opererer imidlertid med tallet 7.6, mens Kina mener skjelvet var så kraftig som 7.8 på Richters skala.

Over 200 døde i én by

I den indiske byen Ahmedabad, i delstaten Gujarat, skal mer enn 200 mennesker være døde, ifølge en representant for de lokale myndighetene. En av hjelpearbeiderne i Ahmedabad fortalte at minst 500 bygninger hadde rast sammen i byen, blant annet et ti etasjers hus og en skole, hvor 30 elever ble innestengt.

Sjefen for byadministrasjonen i Ahmedabad sa at skjelvet var svært omfattende, og at han var sikker på at antallet døde ville stige. Han sa de største sykehusene allerede var fulle av døde og skadde.

Nærmere 3.000 hjelpearbeidere ble mobilisert bare i Ahmedabad.

Skjelvet skal ikke ha blitt varslet.

Pakistan

Ifølge indiske eksperter skal episenteret ha ligget circa 20 kilometer nordøst for byen Bhuj i Gujarat. Men det var mulig å føle skjelvingene også i Pakistans sørlige provins, Sindh, hvor minst fire mennesker omkom, inkludert en fire år gammel jente.

Hele 1.000 kilometer øst for jordskjelvsenteret, i Nepals hovedstad Katmandu, løp folk ut i gatene i panikk da de hørte bulderet fra skjelvet.

Den indiske statsministeren, Atal Behari Vajpayee, sammenkalte til krisemøte i regjeringen like etter jordskjelvet, som rammet India på nasjonaldagen.

(NTB)