Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere hundre elever på skole i Kina syke av forgiftning

Nærmere 500 elever i tenåringsalderen på en skole i Jiangsu-provinsen i Kina har fått alvorlige helseskader, noen av dem kreft, etter at skolen flyttet inn i nye lokaler ved siden av et tidligere kjemisk anlegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jordsmonnet og grunnvannet i området har vist seg å inneholde giftige stoffer og tungmetaller, skriver South China Morning Post, som siterer den statlige kinesiske TV-kanalen CCTV. Konsentrasjonen av ett kreftfremkallende stoff viser seg å være over 100.000 ganger høyere enn den anbefalte grensen.

I flere måneder har flere foreldre mistenkt at det var noe galt med miljøet rundt den nye skolen, etter at barna fikk utslett, begynte å hoste og hadde hodepine. Skoleledelsen og lokale skolemyndigheter har avvist krav om å flytte elevene, men avsluttet semesteret tidligere enn vanlig i januar.

Ifølge den statlige TV-kanalen er 641 elever nå blitt sjekket på sykehus. Undersøkelsene har vist at 493 av dem har helseproblemer, blant annet unormale verdier i blodet og skjoldbruskkjertelen, bronkitt og i noen tilfeller lymfekreft og blodkreft.

En fabrikk i området skal tidligere ha tømt avfall ut i en inntørket kanal som ligger 100 meter fra skolen. Skolen ligger i byen Changzhou i Jiangsu-provinsen, om lag to timers kjøretur vest for Shanghai.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart