OPPRØRSPOLITI: Fransk opprørspoliti sikret området etter at en stor folkemengde flyktet fra EMs offisielle «Fanzone» foran Eiffeltårnet i Paris, da flere høye smell ble hørt under kampen mellom Italia og Tyskland. Foto: Geoffroy Van Der Hasselt/AFP/NTB Scanpix
OPPRØRSPOLITI: Fransk opprørspoliti sikret området etter at en stor folkemengde flyktet fra EMs offisielle «Fanzone» foran Eiffeltårnet i Paris, da flere høye smell ble hørt under kampen mellom Italia og Tyskland. Foto: Geoffroy Van Der Hasselt/AFP/NTB ScanpixVis mer

«Flere hundre flyktet i panikk» da kinaputter utløste terrorfrykt i Paris: - Kvinner og barn ble trampet ned

Fotballsupportere som hadde samlet seg i det offisielle «Fanzone»-området foran Eiffeltårnet i Paris, løp for livet da de plutselig hørte flere høye smell. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Folkemengden hadde møtt opp for å følge EM-kampen mellom Tyskland og Italia på storskjerm. Mens supporterne fulgte med på den siste kvartfinalekampen, kunne man plutselig høre lyden av flere høye smell.

Flere videoer som sirkulerer på sosiale medier viser hvordan flere hundre, om ikke tusen, mennesker løper og skriker.

- Hele nasjonen lever i frykt. Det var en skremmende opplevelse. Jeg løp for livet, sammen med kvinner og barn som ble trampet ned. Det var det skumleste øyeblikket i mitt liv, sier øyenvitnet John Howell, ifølge Daily Mail.

Ifølge lokale medier fryktet folk at det var snakk om et nytt terrorangrep. Alt tyder imidlertid på at det var noen som hadde tent på kinaputter, skriver Le Parisien.

Flere personer ble skadd i tumultene som oppsto, og minst en person skal være alvorlig skadd, ifølge avisa.

En rekke Twitter-brukere hevder flere tusen mennesker flyktet, mens lokale medier snakker om noen hundre. Det har ikke kommet offisielle tall på hvor mange som var samlet for å se kampen, men videobildene fra stedet viser tydelig at så godt som samtlige spurtet mot utgangene.

Terrorfrykt

Terrorfrykten i landet har i stor grad preget forberedelsene til fotballfesten. Franske myndigheter opplyste i april at unntakstilstanden som ble innført etter terrorangrepene i Paris i november blir forlenget til etter fotball-EM.

Patrick Calvar, sjef for det franske sikkerhetsbyrået (DGSI), advarte tidligere i år om at EM-sluttspillet er et åpenbart mål for terrorister.

– IS (Den islamske staten) har planlagt en bølge av terror i løpet av mesterskapet, sa han i mai.

Det skjedde under et møte i den franske forsvarskomiteen.

Ifølge Calvar sikter terroristene mot «å skape en atmosfære av generell panikk».

60 000 politifolk

Sikkerhetsoppbudet under sommerens fotballfest er også enormt. Rundt 60 000 politifolk er satt inn for å sørge for sikkerheten under mesterskapet. Totalt er rundt 90 000 sikkerhets- og politifolk og militære i tjeneste i EM-perioden.

Ingen har heller glemt at Stade de France ble angrepet av selvmordsbombere i forbindelse med de omfattende terrorangrepene i Paris i november i fjor, men terroristene klarte aldri å komme seg på innsiden av sikkerhetssperringene den gangen.

Sikkerheten på arenaene under fotball-EM underlagt ansvaret til Det europeiske fotballforbundet (UEFA), mens private sikkerhetsselskaper har hovedansvaret for sikkerheten i publikumsområdene.

FULGTE KVARTFINALEN: Folkemengden som hadde samlet seg i den offisielle fan-sonen foran Eiffeltårnet i Paris, fikk en ubehagelig opplevelse lørdag kveld. Foto: Peter Kneffel / EPA
FULGTE KVARTFINALEN: Folkemengden som hadde samlet seg i den offisielle fan-sonen foran Eiffeltårnet i Paris, fikk en ubehagelig opplevelse lørdag kveld. Foto: Peter Kneffel / EPA Vis mer