Flere hundre fryktet drept etter Boko Haram-angrep i nigeriansk landsby

Samtidig utloves det dusør for informasjon om de bortførte jentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Den islamistiske, al-qaeda-tilknyttede gruppa Boko Haram har gått til nye angrep i regionen Borno.

I dag skal gruppa med tungt bevæpnede styrker gått til et angrep på landsbyen Gamboru Ngala nordøst i landet ved grensa til Kamerun.

Senator i regionen, Ahmed Zanna, sier til AFP at rundt 300 ble drept i angrepene. Innbyggere i landsbyen skal ha fortalt at de hadde samlet opp 100 lik og at det var fryktet at dødstallene ville stige.

Til BBC forteller han at de væpnede mennene kom i en konvoi med pansrede biler mens det var marked i byen. De stjal mat og motorsykler, og bran hundrevis av biler og bygninger under angrepet på landsbyen.

Informasjonsdepartementet i landet bekrefter overfor AP at mange ble drept i angrepene, og at det ble satt fyr på hus og butikker. De sier at det er lite informasjon om angrepene på den avsidesliggende landsbyen.

Vil selge jenter I april bortførte islamistgruppa over 200 skolejenter i den samme delstaten.

Åtte nye jenter skal i helgen ha blitt bortført.

Den siste kidnappingen skal også ha skjedd i Borno.

Nigerianske myndigheter utløser en dusør på drøye 1,7 millioner kroner for de som kan hjelpe dem å spore opp og sørge for å redde de bortførte jentene.

Internasjonal hjelp
USA sier de vil sende et team til Nigeria for å hjelpe til med å få jentene løslatt. Også Storbritannia og Frankrike vil bidra til å finne jentene, skriver NTB.

USAS utenriksminister John Kerry understreker at det er snakk om en meget rask aksjon.

- Den vil begynne med det samme. Dere kommer til å se en svært, svært raskt reaksjon, sier Kerry, ifølge The Washington Post, skriver NTB.

Den britiske regjeringen vurderer på sin side å sende spesialsoldater og et overvåkingsfly til Nigeria i jakten på kidnapperne, opplyser regjeringskilder til The Guardian,

Myndighetene i Nigeria har fått skarp kritikk både innad i landet og internasjonalt for ikke å gjøre nok for å redde de bortførte jentene.

Boko Haram-leder Abubakar Shekau truet mandag med å selge jentene som slaver. Samtidig skal flere av jentene ha blitt tvunget til eksteskap med medlemmer av gruppa.

Ifølge en talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet vil teamet fra USA bestå av både militært personell, og personell som kan bistå med etterretning, etterforskning, og gisselforhandlinger , melder AP.

Ifølge Sky News vil FBI være en del av det amerikanske teamet.

Fem voldelige år Boko Haram betyr «vestlig utdanning er ulovlig» på det lokale språket.

Gruppa begynte sitt virke i 2009, og deres voldelige framferd har krevd tusenvis av menneskeliv. Både kristne og muslimer har blitt drept, og ifølge BBC har 1500 blitt drept bare i år.

Gruppa mener at vestlig innflytelse ødelegger landet, og ønsker å innføre en islamsk stat i Nigeria.