ÅPEN SKOLE: Rektor ved Vinstra videregående skole, Leif Solheim, holder åpen skole etter at ei 16 år gammel jente ble drept onsdag. Foto: Bård Bårdløkken/NTB scanpix / Ole M. Nybakken/Dagbladet
ÅPEN SKOLE: Rektor ved Vinstra videregående skole, Leif Solheim, holder åpen skole etter at ei 16 år gammel jente ble drept onsdag. Foto: Bård Bårdløkken/NTB scanpix / Ole M. Nybakken/DagbladetVis mer

Åpen skole etter Vinstra-drapet:

- Flere hundre har kommet. Vi tar vare på dem så godt vi kan

Rektor ved Vinstra videregående skole forteller om sterke reaksjoner blant ungdommene.

  • Har du opplysninger om saken? Ta kontakt på 2400@db.no, tlf. 24 00 00 00 eller MMS 2400.

VINSTRA/OSLO (Dagbladet): Nærmere 300 personer har i kveld møtt opp på Vinstra videregående skole, i etterkant av drapet på ei 16 år gammel jente. Det forteller rektor ved skolen, Leif Solheim.

- Vi har åpnet skolen, og både foreldre og elever har strømmet til i kveld. Vi forsøker å ta vare på den så godt vi kan, sier Solheim til Dagbladet.

- Sterke reaksjoner

Han kan foreløpig ikke kommentere om avdøde eller den antatte gjerningsmannen (16) er elever ved skolen med drøye 400 elever, da han ikke har fått bekreftet hvem de er.

Skolen holder likevel åpent for at folk kan samles. I tillegg til å bistå kriseteamet vil han i kveld orientere de ansatte om situasjonen, mens lensmannen vil orientere elevene om hendelsen.

- Vi har kriseteam fra både Nord- og Sør-Fron kommune på plass. Det er sterke reaksjoner hos både ungdommer og voksne etter det tragiske som har skjedd. Skolen vil være åpen til langt utover kvelden. Ingen som trenger å snakke med noen eller annen form for hjelp blir kastet ut herfra, understreker rektoren.

Lokale tenåringer

Det var like før klokka 16 i ettermiddag at politiet fikk melding om knivstikkingen. I tillegg ble en voksen person lettere skadd etter hendelsen.

Ved 20-tida bekrefter politiet at den pågrepne er en gutt på 16 år, og at den avdøde er ei jente på 16 år. Begge er hjemmehørende på Vinstra. Politiet har fortsatt et uklart bilde av hendelsesforløpet på dette tidspunktet.

Overfor Dagbladet sier politiadvokat Trine Hanssen at personen er pågrepet utendørs. Overfor NRK bekrefter operasjonsleder Pål Andersen at knivstikkingen fant sted utendørs, og at den 16-årige gutten ble pågrepet rett ved avdøde.

- Det er fortsatt usikkerhet rundt hendelsesforløpet, så det ønsker jeg ikke å si noe om, sier Hanssen til Dagbladet.

I et boligfelt

Hendelsen skjedde i boligfeltet Sorperoa på Vinstra. På grunn av at begge er mindreårige, er også barnevernet koblet inn i saken.

- Tre familier er berørt. Det er en svært vanskelig og tragisk sak, sier Nord-Frons ordfører Rune Støstad (Ap) til Dagbladet.

Det er ikke kjent om siktede erkjenner straffskyld eller om personen har knyttet seg til situasjonen på noen måte. Motivet for drapet er ikke kjent.

Vet foreløpig lite

- Vi vet foreløpig veldig lite, og det er uklart hva som har skjedd og hvilken relasjon det er mellom de involverte. Siktede ble pågrepet utendørs, og vi mener vi har pågrepet riktig person, sier politiadvokat Trine Hanssen til NTB.

Overfor NTB sier hun også at det er uklart når personen vil bli avhørt.

Lorentz Stavrum er oppnevnt som den siktedes advokat. Like før klokka 22.30 hadde han ennå ikke fått snakke med sin klient, og regner ikke med å få møtt den siktede før torsdag.