Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere hundre i fakkeltog

Innbyggerne sa i kveld nei til vold og rasisme etter at Jacob Kuteh fra Liberia ble banket opp utenfor sitt eget hjem i Verdal.

SAMLET MANGE: Det var stor oppsluttning om fakkeltoget mot vold i Verdal torsdag kveld. Jacob Kuteh, opprinnelig fra Eritrea, ble lørdag morgen banket opp utenfor sitt eget hjem i Verdal og havnet på sykehus. Foto: Terje Næss / NTB scanpix
SAMLET MANGE: Det var stor oppsluttning om fakkeltoget mot vold i Verdal torsdag kveld. Jacob Kuteh, opprinnelig fra Eritrea, ble lørdag morgen banket opp utenfor sitt eget hjem i Verdal og havnet på sykehus. Foto: Terje Næss / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror mellom 700 og 900 mennesker møtte opp. Det viser bare hvor samlet lokalsamfunnet i Verdal er i denne saken, og at vi vil ha det trygt her. Det er rørende å se så mange møte opp, sier initiativtaker Maren Veie Rosvoll til NTB.

Lørdag morgen ble 53 år gamle Jacob Kuteh fra Liberia banket opp utenfor hjemmet sitt i Verdal. Han hevder angrepet var rasistisk motivert.

Hendelsen har opprørt mange, og torsdag kveld samlet innbyggerne seg til fakkeltog.

53-åringen havnet på sykehus etter overfallet, men deltok likevel i markeringen. 

- Jeg har fortsatt hodepine og litt vondt i ryggen. Men det går bedre, og jeg vil gjerne gå i fakkeltoget. Jeg er kjempeglad for dette arrangementet, sa Kuteh til NTB før fakkeltoget.

Tre menn siktet Maren Veie Rosvoll ble så provosert av overfallet at hun tok initiativ til et fakkeltog til støtte for Jacob Kuteh.

Det samme gjorde Oda Aksnes Hagen. Sammen med Verdal Røde Kors og en rekke andre organisasjoner gikk de i spissen for fakkeltoget mot vold, for et mangfoldig Verdal.

- Vi er mange som vil vise at det er feil når Verdal stemples som rasistisk og voldelig. Toget er meget langt, sier hun.

- Rasisme  Tre menn i 20-årene er foreløpig siktet i saken. Ifølge politiet i Verdal benekter de påstandene om at angrepet var rasistisk motivert, og hevder det var Kuteh som var den aggressive parten.

Jacob Kuteh selv står fast på at overfallet var rasistisk motivert.

- En av overfallsmennene sa ting som «vi liker ikke innvandrere i Verdal». Men fakkeltoget viser at det de sa var bare tull. Folk flest i Verdal liker innvandrere, sier Kuteh, som har bodd og arbeidet ti år i Verdal.

NTB

Hele Norges coronakart