- Flere hundre innesperret i brann

2000 jobber i brennende kontorbygg i Bangladesh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Flere hundre personer kan fortsatt være innesperret i en brennende kontorbygning på 11 etasjer i Bangladeshs hovedstad Dhaka - fem timer etter at brannen startet klokka 10.35 lokal tid i dag. (05.35 norsk tid).

Minst to personer er omkommet i brannen og flere hundre kan fortsatt være innesperret, opplyser politiet i Dhaka. Mange av dem som ikke kommer seg ut av den brennende bygningen, befinner seg på taket.

De to omkomne døde av skader etter å ha hoppet ut fra tredje og femte etasje.

Mer enn 50 personer er foreløpig registert til behandling på sykehus for brann og røykskader.

Tau og wirer

Brannmannskaper og militærhelikoptre  har hentet folk på taket, og brannmennene har klatret i tau og stålwirer for å komme folk til unnsetning.  Helikoptrene har måttet stoppe evakueringen på grunn av røyk.


Bygningen er et kjent kontorbygg på flere etasjer i forretningsdistriktet Kawran Bazar, som huser en rekke mediebedrifter - blant annet to tv-stasjoner og ei avis.

De to tv-stasjonene NTV og RTV og avisa Amara Desh er i følge nyhetsbyrået AP eid av den tidligere folkevalgte Mossadek Ali, som nylig ble fengslet for korrupsjonsanklager.

- Flere hundre innesperret i brann

Kortslutning

Nyhetsbyrået Reuters skriver at brannen trolig skyldes en elektrisk kortslutning. Ifølge den største engelskspråklige avisa i Dhaka, The Daily Star, er brannen under kontroll

- Jeg er redd flere hundre fortsatt er innesperret i bygningen, sier den lokale politisjefen, Jane Alam til nyhetsbyrået AFP.

På en normal arbeidsdag befinner det seg rundt 2.000 mennesker i bygningen.

En kvinne døde da hun hoppet fra sjette etasje, mens en annen døde på sykehus. Flere titall personer har alvorlige brannskader. Flere hundre brannfolk, redningsarbeidere og politifolk arbeider med å få kontroll på brannen. (NTB-AFP - AP - Dagbladet.no)

STOGER OG WIRER: Brannmannskaper tar seg fram til toppetasjen i stålwirer, mens kontoransatte komemr seg ned fra det brennende bygget i stige.
HELIKOPTRE: : Militærhelikoptyre og byggekeaner er satt inn i redningen av de mange hundre som står på taket av den 11 etasjer høye kontorbygningen i Bangladesh\' hovedstad Dakha.
REDNINGEN: Kontoransatte venter i kø på redningsstige.
FØLGER STORBRANNEN: Tusenvis av mennesker følger utviklingen i slokkingsarbeidene i den |11 eteasjer høye kontorbygningen i Dhaka.