Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere hundre kilo fisk død etter parafinutslipp i elv

Opp mot 700 liter parafin endte i går kveld i Nygårdselva i Vindafjord i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Opp mot 700 liter parafin endte tirsdag kveld opp i Nygårdselva i Isvik i Vindafjord kommune i Rogaland, og flere hundre kilo med fisk har dødd.

Det var i forbindelse med fylling av en parafintank i en privatbolig i Isvik at uhellet skjedde. Politiet antar at opp mot 700 liter parafin kan ha lekket ut i grunnen og deretter ut i elva via et dreneringsrør.

- Parafinutslippet har medført at anslagsvis flere hundre kilo med fisk har dødd, opplyser operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Utslippet ble tirsdag kveld antatt å være cirka 500-600 meter ovenfor elveoset. Fisken som ble utsatt for utslippet og døde hadde oppholdt seg på denne strekningen ned mot elveoset.

- Årsaken til at parafinen har kommet på avveie kan se ut til å skyldes en menneskelig svikt da parafinen ble fylt på et rør som ikke var tilkoblet tanken, opplyser Friberg.

700 liter parafin endte dermed på kjellergulvet i bolighuset. Huset ble trolig påført stor skade som følge av uhellet.

Mannskaper fra brannvesen, politi og representanter fra kommunen var tirsdag kveld på stedet, og onsdag morgen blir det vurdert hva som skal gjøres videre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media