- Flere hundre liter olje rett i hodet

Arild Michelsen er nok en tidligere oljearbeider med multippel sklerose.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• SE OGSÅ: Giftgasser i fly truer sikkerheten

(Dagbladet.no:) Rett før jul avslørte Dagbladet.no at flere arbeidere i en liten turbinavdeling på Statfjord A opplevde å få MS-diagnose eller andre nerveskader tidlig på 90-tallet.

Dagbladet.no har også avslørt hvordan Statoil stanset undersøkelsen som kunne gitt svar på hvorfor turbinarbeiderne blir syke.

Flere har meldt seg

I kjølvannet av avsløringene er Dagbladet.no blitt kontaktet av en rekke turbinarbeidere som har MS-diagnose eller annen alvorlig skade på nervesystemet.

Det er ikke bare Statoil som har opplevd turbinarbeidere med slike helseplager. De skadde har jobbet på ulike felter og for ulike operatørselskaper i Nordsjøen.

Tidligere turbinmekaniker på Ekofisk, Arild Michelsen, har MS-diagnose. Han kan vise til en rekke ekponeringssituasjoner ved turbinene på Ekofiskfeltet. Spesielt trekker han fram en episode i turbinrommet på Eldfisk Bravo-plattformen i 1986.

- Under demontering av endedeksel på en gasskompressor ble hele sealoljetanken blåst ut. Jeg sto rett under og ble ordentlig gjennombløt fra flere hundre liter sealolje som traff meg rett i hodet. Hodebunnen ble gjennomtrukket av olje, forteller Michelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer