Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Flere hundre massakrert i Algerie»

PARIS (NTB-Reuters-AFP): Flere hundre sivile ble brent til døde og 117 andre fikk strupen skåret over i to nye angrep i Algerie i helgen, rapporterer den algeriske avisa La Tribune i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal ikke ha vært noen overlevende i landsbyen Had Chekala i den vestlige Relizane-provinsen, som ble rasert i et angrep natta mellom søndag og mandag.

  Flere landsbyer i området skal ha blitt jevnet med jorda. Det forelå i formiddag ingen uavhengig bekreftelse på rapportene, men også andre algeriske medier rapporterte om de siste massakrene.

Slaktet ned

Avisa Liberte skrev i helgen at 412 mennesker ble slaktet ned i den samme provinsen i forrige uke. Regjeringen oppga tallet på drepte til bare 78.

  De siste massakrene er toppen på den verste voldsbølgen i de seks åra med borgerkrigsliknende tilstander i Algerie. Det er uklare opplysninger om hvem som sto bak massakrene i helgen.

Reagerer

Massedrapene på sivile begynner nå å vekke sterkere reaksjoner internasjonalt. Algerie har hittil kontant avvist alle forslag om internasjonal hjelp til å få bukt med volden, og kaller det forsøk på utenlandsk innblanding.

  Frankrike kritiserte i går for første gang den algeriske regjeringen for ikke å beskytte befolkningen mot terroren.

 Under et besøk i Portugal fordømte den franske utenriksministeren Hubert Vedrine massakrene de siste dagene, som han kalte terroristiske forbrytelser som ikke kan rettferdiggjøres.

  Også FNs generalsekretær Kofi Annan er sterkt bekymret for de stadige massakrene. Ifølge sin talsmann Juan Carlos Brandt mener Annan at så lenge Algeries regjering ikke ber om internasjonal assistanse for å stanse myrderiene, er det dens eget ansvar å takle problemet.

EU-delegasjon

- Det er helt nødvendig at EUs ministerråd på ny tar situasjonen i Algerie opp til grundig drøfting, sier Danmarks utenriksminister Niels Helveg Petersen.

  Han støtter Tysklands forslag om å sende en EU-delegasjon til Algerie.

  Helveg Petersen understreker samtidig at det er vanskelig for EU å gjøre noe, så lenge Algerie uttrykkelig fraber seg innblanding utenfra.

  Tyskland har foreslått at representanter for EUs nåværende, forrige og kommende formannsskap sendes til Algerie for å tilby landet hjelp, dels til terrorens ofre og dels til terror-bekjempelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!