Flere hundre norske flypassasjerer værfast

I London, Skottland og Sveits skaper snøen store problemer for de reisende.

 KAOS:  Snø skaper problemer blant annet på flyplassen i Edinburgh i Skottland. Foto:  REUTERS/David Moir
KAOS: Snø skaper problemer blant annet på flyplassen i Edinburgh i Skottland. Foto: REUTERS/David MoirVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store snømengder fører til at flere europeiske flyplasser nå holder stengt. Blant dem,
Gatwick utenfor London. Et stort antall norske passasjerer er rammet.

- Våre passasjerer er rammet av dette. Vi har fått beskjed om at Gatwick vil være stengt helt fram til i morgen klokka 7. Det gjør at vi har måttet innstille mellom 20-30 av våre flyginger til og fra Norge, Sverige og Danmark, opplyser kommunikasjonsdirektør i Norwegian Anne-Sissel Skånvik.

Passasjerene er varslet via sms. Skånvik oppfordrer passasjerene til å booke om billettene sine på nettet, eller be om full refusjon.

- Vi har satt inn ekstra folk på kundeservice, men jeg er redd det kan være litt kø på telefon, sier hun. Passasjerer som er strandet i London har rett til mat og hotell i henhold til EU-regler.

Også Ryanair har måtte innstille flyvinger til Rygge på grunn av snøkaoset i dag.

Må overnatte Celine Kirkeng er en av de som er rammet.

- Vi fikk melding fra Norwegian på sms tidlig i dag om at flyet var kansellert, så da dro vi ikke ut på flyplassen. Heldigvis har vi klart å skaffe overnatting til i morgen, forteller hun Dagbladet.

SAS er bare i begrenset grad rammet av kaoset i dag.

- Et fly som var på vei fra Stavanger til Aberdeen måtte returnere. Snø og glatt rullebane gjorde at det ikke kunne lande. Nå avventer vi situasjonen, vi håper på en bedring i været slik at vi kan returnere i dag. SAS lander ellers på Heatrow der trafikken går uten problemer.

- Vi har et fly fra Bergen som etter planen skal lande på Gatwich i morgen. Hvis det fortsatt er problemer da, så vil vi omdirigere det til Heatrow, sier informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen.

Sveits og Skottland
Også i Sveits skaper snøen problemer for flytrafikken. I går falt det 20 centimeter snø over Genève, snøværet har fortsatt i dag.

- På grunn av værforholdene er den internasjonale flyplassen i Genève stengt for flytrafikk, het det i en kunngjøring i morgentimene

Flyplassen i Edinburgh i Skottland er også stengt.