Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere hundre nye fotobokser

Statens vegvesen og politiet har utpekt 119 veistrekninger der de ønsker å utplassere 236 nye fotobokser inne utgangen av 2009.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at antall fotobokser langs norske veier kan fordobles, siden det per i dag er 290 slike bokser til å kontrollere farten.

- Tallet kan virke høyt, men 290 bokser er ikke mye i forhold til veinettet de skal dekke. Undersøkelser viser at ulykkene går ned der man har fotobokser, sier Finn Harald Amundsen, leder av trafikksikkerhetsseksjonen i Vegdirektoratet til Aftenposten.

Østfold er det fylket der det kan bli størst tetthet av fotobokser, om politi og vegvesen får sin vilje. Hele 34 bokser kan bli utplassert i fylket, blant dem 14 bare langs to strekninger på riksvei 111.

Alle de nye boksene vil få digitale kameraer slik at bildene kan overføres direkte til Statens vegvesen. Bildene blir deretter sendt til politiet, som sender ut forelegg.

Dermed er det ikke noe å tjene på å ødelegge boksen eller stjele den om man får en blitz i ansiktet.

I fjor tok fotoboksene bilder 166.502 råkjørere. Det var en kraftig økning i forhold til 2002 da 69.000 ble tatt. Økningen skyldes større bevilgninger til politiet, som dermed har kunnet følge opp flere av sakene.

(NTB)