#METOO

Flere hundre personer demonstrerte mot sextrakassering: - Snakk om det. Skrik ut

Møtte opp foran Stortinget for å ta #metoo-kampanjen fra sosiale medier videre i en markering foran Stortinget.

HOLDT APPELL: Initiativtaker June Holm talte under #MeToo-markeringen foran Stortinget søndag kveld.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
HOLDT APPELL: Initiativtaker June Holm talte under #MeToo-markeringen foran Stortinget søndag kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Initiativtakerne til arrangementet var Vi tror deg-stiftelsen, som ble grunnlagt av Andrea Voldum og June Holm. Voldum, som anmeldte en gjengvoldtekt i den såkalte Hemsedal-saken, sier en markering blant annet kan være viktig for dem som ikke tør å delta i kampanjen på nett.

- Jeg tror det er viktig at de kan møte opp her og føle seg sett, sier Voldum til NTB.

Kvinner over hele verden, inkludert Norge, har den siste tiden delt historier om seksuell trakassering i forbindelse med #metoo-kampanjen for å sette søkelys på hvor vanlig dette er. Kampanjen ble startet av den amerikanske skuespilleren Alyssa Milano etter at en rekke kvinnelige skuespillere sto fram og fortalte at de hadde blitt utsatt for seksuell trakassering eller overgrep av den berømte Hollywood-produsenten Harvey Weinstein.

Voldum tror en av grunnene til at så mange har sluttet seg til kampanjen, kan være at det nå er mer akseptert å snakke høyt om temaer som seksuell trakassering og overgrep.

- For meg skjedde det i fjor da jeg sto fram. Jeg tenker at det er lettere å hive seg på når noen andre også tør å si det. Sammen er vi sterke, sier hun, og oppfordrer alle som opplever noe lignende, om å ikke være stille om det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer