Flere hundre skadd i jordskjelvet

Minst 16 personer mistet livet i et voldsomt jordskjelv i Sør-Mexico i natt. President Ernesto Zedillo har erklært unntakstilstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg ble flere hundre skadd i skjelvet. Hjelpearbeidere og frivillige startet umiddelbart søk i ruiner. Spesialtrenede hunder ble også satt inn i letingen etter døde og kanskje levende.

- Vi tror - selv om vi ikke kan være sikre - at en kvinne ligger innesperret her, sa en hjelpearbeider. Tre unge jenter ble like før gravd fram døde.

Myndighetene i Mexico by frykter at antallet dødsofre ville stige.

President Zedillo avbrøt umiddelbart et besøk i den sørlige delstaten Quintana Roo for å reise til industribyen Puebla, som har rundt 4,8 millioner innbyggere. Industrien i Puebla, der blant annet den tyske bilprodusenten Volkswagen har en stor fabrikk, er av stor betydning for den mexicanske økonomien.

Ifølge fjernsynsstasjonen TV Azteca satt 12 personer innesperret i Pueblas rådhus, der deler av taket falt sammen da jordskjelvet rammet byen sent på ettermiddagen lokal tid. Skjelvet, som ble målt til 6,7 på Richters skala, hadde sitt episenter i området mellom Puebla og delstatene Guerrero og Oaxaca.

- Skadene er veldig, veldig store, spesielt i de historiske bydelene i sentrum og i noen av forstedene, sa en talsmann for sivilforsvaret i Puebla. Mesteparten av millionbyen var tirsdag kveld lokal tid uten strøm, og gatene gjenlød av ambulansesirener, fortalte folk i byen.

Selv om Mexico by ikke ble direkte rammet av onsdagens jordskjelv, kunne rystelsene sør i landet også merkes svært tydelig i den mexicanske hovedstaden. Høye bygninger svaiet, mange mennesker løp i panikk ut på gatene, og minst en person skal ha dødd av hjerteinfarkt som følge av jordskjelvet.

(NTB)