USA

Flere hundre skadd i tornado

Flere delstater i Midtvesten i USA er fredag ettermiddag rammet av en tornado. I Illinois har et konsertlokale kollapset og kostet minst ett menneskeliv.

Little Rock i delstaten Arkansas er rammet av en tornado fredag ettermiddag 31. mars lokal tid. Video: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Little Rock i delstaten Arkansas er rammet av en tornado fredag ettermiddag lokal tid. Flere hundre skal være skadd, melder avisa CBS.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at Universitetet i Arkansas har erklært tornadoen for en katastrofal hendelse med potensial for store skader.

Bilder fra delstaten viser avrevne hustak, veltede kjøretøy og trær. Medier beskriver at tornadoen har ødelagt alt den har rast forbi.

Så langt er fire personer bekreftet omkommet i uværet.

Konserttak kollapset

Natt til lørdag, norsk tid, melder amerikanske medier at taket på Apollo Theatre i Illinois skal ha kollapset under en konsert som følge av ekstremværet.

En person er bekreftet omkommet og 28 skadd, melder den lokale brannsjefen, ifølge Reuters.

KOLLAPS: Minst èn person er omkommet etter at en fullsatt konsertarena kollapset. Foto: Twitter
KOLLAPS: Minst èn person er omkommet etter at en fullsatt konsertarena kollapset. Foto: Twitter Vis mer

CBS skriver at konsertarenaen skal ha kollapset 30 minutter inn i konserten. Videoer fra stedet viser de dramatiske minuttene når kollapsen skjer, og murstein som ligger igjen på gata etter hendelsen.

Et konsertlokalet i Illionois i USA kollapset som følge av ekstremtværet. Video: Twitter Vis mer

CBS får opplyst at det det har vært en forespørsel på 20 ambulanser til stedet, og at det antas at det kan være mange skadde.

Over 100 000 uten strøm

Nesten 70 000 personer skal være uten strøm i Arkansas, mens 37 000 mangler strømmen i nabostaten Oklahoma.

STORE ØDELEGGELSER: Tornadoen har ødelagt alt den har rast over, melder lokale medier. Foto: AP / Andrew DeMillo / NTB
STORE ØDELEGGELSER: Tornadoen har ødelagt alt den har rast over, melder lokale medier. Foto: AP / Andrew DeMillo / NTB Vis mer

Minst 15 stater i Midtvesten kan bli rammet av uværet. Ifølge meteorologene minner forholdene om været i Mississippi for ei uke siden, hvor 21 mennesker mistet livet under en storm.

Passasjerer og ansatte ved flyplassen i Little Rock skal ha søkt ly på toalettene på flyplassen, og befolkningen i områdene er oppfordret til å forberede seg på farlig vær.

- Man bør ha nødforsyninger, forberede seg på strømbrudd, unngå å bli strandet på steder hvor man risikerer fallende trær eller kraftig hagl. Parker kjøretøy i garasjer hvor mulig, oppfordrer meteorologene.

- Rammer store områder

Minst 85 millioner mennesker skal ha fått denne oppfordringen.

- Det nasjonale stormsenteret spår et uvanlig stort utbrudd av tordenvær, med potensial til å forårsake store haglbyger, kraftig vind og sterke tornadoer. Disse kan ramme store områder, skriver CBS.

I delstatene Missouri, Arkansas og Iowa er det meldt om hagl på størrelse med bordtennisballer.

- Områdene med størst risiko for uvær er fra Wisconsin til Mississippi, med høyest risiko rundt Memphis og mellom Davenport, Iowa og Quincy, Illnois.

Perioder med slike tordenstormer forventes å bli mer vanlige, ettersom temperaturene stiger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer