Flere hundre skal være skadd i Teheran

Harde sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter.

HARDT MOT HARDT: Teheran er tungt bevoktet av sikkerhetsstyrker som skal slå ned på demonstranter i dag. Foto: REUTERS/SCANPIX
HARDT MOT HARDT: Teheran er tungt bevoktet av sikkerhetsstyrker som skal slå ned på demonstranter i dag. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I dag var det varslet flere store demonstrasjoner i Teheran. Tusenvis av Mousavi-tilhengere barket sammen med sikkerhetsstyrker og politi like ved Revolusjonsplassen i sentrum av Teheran.

Ved 1730-tiden er det kommet ubekreftede meldinger om at Mousavi vil tale.Ifølge Sky News skal Mirhossein Mousavis tilhengere ha satt fyr på hovedkvarteret til Mahmoud Ahmadinejad.

Tåregass og vannkanonerSikkerhetsstyrkene brukte tåregass og vannkanoner mot demonstrantene. Enkelte av demonstrantene skal ha slått tilbak og satt fyr på militiaens motorsykler, melder AP.Helikoptre sirkler over Irans hovedstad, mens ambulansene uler i gatene. Ved 17-tiden har det kommet ubekreftede meldinger om at flere av soldatene nå nekter å kjempe mot folkemassene. Andre ubekreftede meldinger går ut på at politiet skyter varselsskudd i lufta for å advare demonstrantene.Det har også kommet meldinger om at sykehusene i Teheran rapporterer om at de har fått inn hundrevis av sårede etter sammenstøtene.Drept av bombeIfølge AP ble en person drept og to skadd etter at en bombe eksploderte ved gravstedet til Ayatolla Khomeinis gravsted i Teheran.Ifølge BBC var det en selvmordsbombeaksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer