MAGEVIRUS: Mange passasjerer på Fred Olsen-skipet Balmoral, som her ligger til kai i Southampton i april 2012, er rammet av magevirus. Foto: REUTERS/Chris Helgren/NTB Scanpix
MAGEVIRUS: Mange passasjerer på Fred Olsen-skipet Balmoral, som her ligger til kai i Southampton i april 2012, er rammet av magevirus. Foto: REUTERS/Chris Helgren/NTB ScanpixVis mer

Flere hundre syke av magevirus på Fred Olsen-cruise

Kvalme, oppkast og diaré.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn hver fjerde passasjer er blitt syk, trolig på grunn av norovirus, på et Fred Olsen-cruiseskip som søndag ankom Portland i den amerikanske delstaten Maine etter å ha krysset Atlanteren.

252 av de 919 passasjerene på cruiseskipet Balmoral ble syke under overfarten fra Southampton i Storbritannia, der de gikk om bord 16. april, skriver The Guardian.

Søndag ankom cruiseskipet havna i Portland i Maine. Helsepersonell mener de 252 passasjerene, samt åtte av de 502 ansatte om bord, er rammet av norovirus. Symptomene inkluderer kvalme, oppkast og diaré.

Under et anløp i Baltimore i Maryland i forrige uke var utbruddet allerede godt underveis, og helsepersonell gikk om bord for å inspisere. Da ble det innført grundigere rengjørings- og desinfeksjonsprosedyrer i håp om å stanse utbruddet.

Balmoral forlot søndag ettermiddag havna i Portland og satte kursen videre mot Saint John i New Brunswick i Canada.

Fred Olsen Cruises har ikke kommentert saken. (NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram