Flere hundre til nye avhør

STAVANGER: Politiet vil nå avhøre alle som bor på Grasholmen utenfor Stavanger for å få nye opplysninger i jakten på Tina Jørgensens drapsmann. Det betyr at 400- 500 nye personer innkalles til samtale med Tina-etterforskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møysommelig jobber politiet med å danne seg et mest mulig nøyaktig bilde av hva som skjedde rundt den siste observasjonen av Tina ved 02-tida natt til 24. september i fjor.

Tankespinn

Tina bodde på Grasholmen, hennes samboer forlot henne i sentrum etter en mindre krangel og gikk aleine hjem til leiligheten. Flere tips kan tyde på at Tina også var på hjemvei før hun ble sporløst borte.

Politiet har brukt mye tid på å kartlegge alle personer som kjørte drosje over til byøyene den natta Tina forsvant. Funn under en av brustolpene kan tyde på at Tina ble tatt av dage få meter fra sitt hjem.

Alle som koples til TS-ranet, blir også rutinemessig sjekket av Tina-etterforskerne. En av de siktede i TS-saken har pekt ut en medsiktet som Tinas drapsmann, men beskyldningene ser ut til å være mest tankespinn.

Nedbrutt

Politiet har ennå ikke kommet i kontakt med personer som kan sitte på avgjørende opplysninger i Tina-saken. Det dreier seg blant annet om en mann i lyse klær som gikk over Bybrua den aktuelle natta. Han skal et stykke ha hatt følge med Tinas samboer.

En mann satt i en privatbil med vinduet åpent like ved utgangen av tunnelen som fører til brua. Folk har sett ei jente som kan ha vært Tina sittende nedbrutt på fortauskanten ved tunnelen.

Andre har observert ei jente som løp på sokkelesten på brua. Kanskje var det Tina.

Videre har politiet fått opplysninger om en samtale som utspant seg mellom to menn utenfor en butikk. En forbipasserende overhørte kommentaren «ingen fare, dama ligger godt skjult». Da de skjønte at noen lyttet, satte de seg inn i en mørk BMW og forsvant. Tross mange oppfordringer om å melde seg, har ingen av disse personene gitt lyd fra seg.

<B>DREPT:</B>Politiet har brukt mye tid til å kartlegge alle personer som kjørte drosje over til byøyene den natta Tina forsvant. Funn under en av brustolpene kan tyde på at Tina ble tatt av dage få meter fra sitt hjem.