Flere hundre uten strøm etter full storm Nord-Norge

Uvanlig dårlig vær, ifølge meteorolog.

SLENGT 10-15 METER:  Denne campingvogna som sto ved Sørstraumen i Nord-Troms ble ifølge tipser flyttet 10-15 meter av stormen i dag. Foto: Tipser
SLENGT 10-15 METER: Denne campingvogna som sto ved Sørstraumen i Nord-Troms ble ifølge tipser flyttet 10-15 meter av stormen i dag. Foto: Tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var tett snø, minusgrader og opptil full storm i Nord-Norge søndag. Beboerne på Arnøya og Uløya i Troms var søndag kveld fortsatt uten strøm.


Strømmen forsvant i 9.30-tiden da en mast blåste overende i det kraftige uværet.


Klokken 22 i kveld er fortsatt flere hundre husstander strømløse.


Deler av Sørkjosen og Skjervøy var også rammet av flere korte strømbrudd i morgentimene, men strømmen kom raskt tilbake.


- Vi har hatt et lengre strømbrudd på både Arnøya, Kågen og Uløya. På Kågen har vi fått reparert feilen, men de to andre øyene er fortsatt uten strøm, sier overordnet vakt John Roald Vassbotn i Nord-Troms kraftlag til NTB søndag kveld.


Ferjer innstilt

Kraftlaget hadde søndag store problemer med å reparere feilen på grunn av uværet.


- Det er veldig vanskelig å si hvor lang tid det vil ta før vi får folkene våre ut dit. Til sammen er et par hundre mennesker rammet, sier Vassbotn.


Statens vegvesen melder at det dårlige været som har herjet i Troms det siste døgnet, har skapt store problemer for trafikken. Flere veier og ferjesamband er midlertidig stengt på grunn av uværet.


- Det verste er nok bak oss nå. Men det har vært sterk vind, kaldt og enkelte steder ganske store snømengder, sier vakthavende meteorolog Børje Johansson ved Meteorologisk institutt til NTB.


- Ganske uvanlig

Et intenst lavtrykk på vei fra Norskehavet til Nord-Finland er årsaken til det dårlige været i Finnmark, Troms og de nordlige delene av Nordland.

- Bak lavtrykket strømmet det på med svært kald og nordvestlig vind. Verst rammet er Troms, sier Johansson.


I enkelte kystområder blåste det opp til full storm. Temperaturene lå fra null ned til fem minusgrader, og det snødde kraftig enkelte steder.


- Det er ganske uvanlig at det er så dårlig vær såpass sent i april. Men det har jo forekommet kraftig vind og skikkelig uvær både i mai og juni også, så det hender av og til i disse områdene, sier meteorologen.


(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer