Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flytrøbbel

Flere hundre værfast i Finnmark. Widerøe-ansatt tok med seg passasjerer hjem og ga dem mat

Dårlig vær skaper store problemer for flytrafikken i Finnmark.

VÆRPROBLEMER: Dårlig vær skaper store problemer for flytrafikken i Finnmark. Dette bildet av et Widerøe-fly på Kirkenes lufthavn er tatt ved en tidligere anledning.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
VÆRPROBLEMER: Dårlig vær skaper store problemer for flytrafikken i Finnmark. Dette bildet av et Widerøe-fly på Kirkenes lufthavn er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre flypassasjerer er værfast i Finnmark.

Kraftig vind, snø og glatte rullebaner har ført til at nesten samtlige flyplasser i Finnmark har måttet innstille flyavganger fredag.

Værproblemene har rammet flytrafikken på Alta lufthavn, Hammerfest lufthavn, Vardø lufthavn, Vadsø lufthavn, Berlevåg lufthavn, Sørkjosen lufthavn, Båtsfjord lufthavn, Honningsvåg lufthavn og Mehamn lufthavn, ifølge Avinor.

- Været skaper store utfordringer for flytrafikken. Vi tar ekstremt hensyn til flysikkerheten og må ta hensyn til forholdene, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse André Vangstein hos Avinor til Dagbladet.

Hvor lenge problemene vedvarer er vanskelig å si.

- Vi må bare se an været. Passasjerene må forholde seg til informasjonen de får fra flyselskapet de reiser med, sier Vangstein.

Informasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli, sier flyselskapet gjør så godt de kan for å ivareta passasjerene sine.

- Vi gjør vårt beste for å ivareta passasjerene som er værfaste. Det er ikke alle flyplassene i Finnmark som har matservering, og det er et begrenset antall hotellrom, så det er kjempeutfordringer. En av våre ansatte tok med seg passasjerer hjem og ga dem mat der, forteller Solli til Dagbladet.

Alta lufthavn er en av flyplassene som har måttet innstille flere avganger fredag.

- Vi har fått av gårde mange, men rundt 160 passasjerer er fortsatt værfast, sier fungerende stasjonssjef på Alta lufthavn, Knut Dahl.

- Men jeg tør ikke si hvor mange som har gitt opp, og hvor mange som fortsatt er interessert i å reise. Det er ingen passasjerer igjen på flyplassen, de har enten dratt hjem eller tatt inn på hotell, sier Dahl til Dagbladet.

Stasjonssjefen håper været bedrer seg raskt og at flyene kan gå som normalt lørdag.

- Det er bare å håpe på bedre vær, sier Dahl.

Kommunikasjonsdirektør i SAS, Knut Morten Johansen, sier til Dagbladet at de jobber med å få satt inn ekstrafly på Alta lufthavn lørdag.

- Vi beklager overfor de som er berørt, men yter forplening og hotell for de som ikke har andre alternativ, sier Johansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!