DREPT: På kvelden 1.januar ble 98 år gamle Hilda Feste drept i sin leilighet i et bofelleskap for eldre i Os utenfor Bergen. Fortsatt står politiet uten gjerningsmann. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN / DAGBLADET
DREPT: På kvelden 1.januar ble 98 år gamle Hilda Feste drept i sin leilighet i et bofelleskap for eldre i Os utenfor Bergen. Fortsatt står politiet uten gjerningsmann. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN / DAGBLADETVis mer

Flere hundre vitner har meldt seg etter drapet på Hilda (98)

Men politiet står fortsatt uten mistenkte halvannen måned etter at det brutale drapet skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En fremdeles ukjent gjerningsmann tok seg inn i leiligheten til Hilda Feste (98) i Os like før klokken 21.37 på første nyttårsdag. Der ble Hilda overfalt og drept.

En hjelpepleiere fikk et glimt av gjerningsmannen, og hun skal ha sett ham forgripe seg seksuelt på den 98-årige kvinnen som ble drept i sitt hjem

Hilda Feste døde etter massivt vold mot hodet.

Hjelpepleieren har beskrevet gjerningsmannen som en voksen mannsperson som er lys i huden. Noe mer vet ikke politiet foreløpig.

451 personer har meldt seg 451 personer har så langt meldt seg etter at Hordaland politidistrikt ba om tips og vitneobservasjoner knyttet til drapstidspunktet. Dette dreier seg om personer som var ute og gikk i Os i og rundt drapstidspunktet, eller personer som mener de har opplysninger som kan være relevante for saken.

- Vi har snart avhørt 230 personer. Foreløpig har vi ingen mistenkt i saken, men vi fortsetter etterforskningen for fullt, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Alle de 451 personene vil ikke bli formelt avhørt, men politiet vil innhente opplysninger fra samtlige, ifølge Onarheim. Mellom 10 og 14 personer har meldt seg etter at politiet for to uker siden gikk ut med et detaljert kart over hvor de ønsker vitneobservasjoner fra.

- Møysommelig prosess -  Nå er vi inne i en møysommelig og nitidig prosess som går ut på å kartlegge bevegelsene til personer som oppholdt seg i Os da drapet skjedde. Dette kan ta tid, forteller Onarheim.

Overvåkningkameraene i og rundt Os er saumfart, men når politiet ikke vet hvem de ser etter, er det vanskelig å avsløre noen ved hjelp av disse kameraene, ifølge Onarheim. Det er foreløpig ikke bestemt om politiet vil kreve at alle som hadde mobiltelefoner påslått i området i og rundt drapstidspunktet skal la seg DNA-teste. Onarheim vil ikke kommentere hvorvidt politiet sitter på DNA-spor av gjerningsmannen.

Bistandsadvokat til Hilda Festes pårørende, Beate Hamre, ønsker ikke å kommentere det faktum at det ennå ikke er noen mistenkt gjerningsmann i denne saken.

- Ikke samme gjerningsmann Mandag kveld i forrige uke ble en 77-årig kvinne brutalt overfalt og ranet på Korsvoll i Oslo. Funn på åstedet tyder på at kvinnen også kan ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep, ifølge politiinspektør Hanne Kristin Rohde, sjef for volds- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt. Et vitne har sett en mannsperson følge etter 77-åringen før overgrepet skjedde.

- Vi har undersøkt spor fra Os-saken opp mot spor funnet på 77-åringen. Det er ikke samme gjerningsmann, sier Rohde til Dagbladet.
 

HAR DU VÆRT I DISSE OMRÅDENE?: Politiet ber personer som har vært i disse to områdene i Os sentrum om å melde seg. Foto: Politiet
HAR DU VÆRT I DISSE OMRÅDENE?: Politiet ber personer som har vært i disse to områdene i Os sentrum om å melde seg. Foto: Politiet Vis mer