Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere hus flomisolerte i indre Troms

Store nedbørsmengder har ødelagt veier, bruer og jordbruksarealer i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oversvømte elver har ført til store skader på veier, bruer og jordbruksområder i indre Troms. Flere boliger er nå isolert, men politiet har foreløpig ikke oversikt over omfanget.

- Vi har fått situasjonsrapport, og ved midnatt var det ingen overhengenes fare for folk, hus og dyr, men det kommer stadig inn nye meldinger, sier operasjonsleder Jøran Bugge i Troms politidistrikt til Dagbladet.

Det er dalførene i Storfjord, Balsfjord, Målselv og Bardu som er hardest rammet.

- Regnværet startet her i Tromsø i ettermiddag. Det er ordentlig vær og mye snø i høyere områder. Elvene i de aktuelle områdene ved kysten har blitt sotre. En del hus er isolert, sier Bugge videre. 

Han oppfordrer folk til å holde seg hjemme og innendørs, og ikke oppsøke elvene.

-Det er klart det er en alvorlig situasjon, men nå er det heldigvis ingen hovedfartsåre, som E6, berørt. Det regner fortsatt, sier operasjonslederen.

Lav beredskap Helene Rognli (H), ordfører i Målselv kommune, karakteriserer bøndenes situasjon som tragisk, overfor Nordlys. Dyrkingsjord er totalskadd av flommen, og det vil nok ta en god stund før alt er tilbake til det normale.

 Det er trist og tragisk hva flommen har ført til, men heldigvis kjenner vi ikke til anet enn materielle skader, sier Rognli til Nordlys.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media