Flere i Høyre vil ha omkamp om sexkjøp

Solberg-regjeringen har satt i gang en evaluering.

Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet.
Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringspartiet Høyre er ikke helt enig med seg selv når det gjelder sexkjøploven. Flere partitopper i storbyene vil beholde loven fra 2009, skriver Aftenposten.

Solberg-regjeringen har satt i gang en evaluering av sexkjøpsloven, som skal være klar i juni. Høyre, Frp og Venstre har sammen flertall til å fjerne loven, om de ønsker det.

Debatten kommer etter at Oslo-ordfører Fabian Stang, byrådsleder Stian Berger Røsland og leder Nikolai Astrup har åpnet for en ny debatt om loven. Særlig de to første har markert skepsis til å avvikle loven som forbyr kjøp av seksuelle tjenester.

Saken kommer opp på Oslo Høyres årsmøte neste helg, etter at Ullern Høyre har levert et resolusjonsforslag der de skisserer en mulig ordning. Ullern Høyre vil oppheve loven, men foreslår at det ikke skal være lov å kjøpe sex av personer uten arbeidstillatelse i Norge.

Stavanger Høyre sier at dagens forbud mot sexkjøp bør opprettholdes. Leder Odd Jo Forsell mener at det er storbyene som opplever de tyngste problemene med prostitusjon, og er ikke forbauset over at Oslo Høyre vil ha en ny diskusjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer