Flere innlagt med parainfluensa

I tillegg til covid-19, influensa og RS-virus er det en økning i antall innleggelser med parainfluensa, opplyser Ahus. Det fører til press på sykehuskapasiteten.

AHUS: Akershus universitetssykehus på Lørenskog er hardt rammet som følge av stor pasientpågang. Mange pasienter er innlagt med luftveissykdommer. Foto: Heiko Junge / NTB
AHUS: Akershus universitetssykehus på Lørenskog er hardt rammet som følge av stor pasientpågang. Mange pasienter er innlagt med luftveissykdommer. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fra juli og til 3. november har Akershus universitetssykehus (Ahus) hatt 135 pasienter innlagt som har fått påvist parainfluensavirus, opplyser smittevernoverlege Silje B. Jørgensen ved Ahus til Dagbladet.

Parainfluensa er et luftveisvirus som gir epidemier i vintersesongen og som kan gi lignende symptomer som influensavirus, alt fra lett forkjølelse til lungebetennelse og nedsatt almenntilstand.

- Det er mange som får dette viruset nå, og det gir også flere sykehusinnleggelser. Det har vært høy aktivitet av virusinfeksjonen parainfluensa siden september, sier overlegen.

Pasientene behandles i all hovedsak på vanlige sengeposter.

Ingen behandling

De siste dagene har trenden på Ahus vært at det er en nedgang i pasienter med parainfluensa, og en økning i tilfeller av RS-virus. Dette viser også FHIs ukerapport om influensa. Torsdag klokka 21 hadde sykehuset seks inneliggende pasienter.

Likevel skriver FHI:

«I tillegg til RS-virus er parainfluensavirus og rhinovirus mest hyppig forekommende av de luftveisagens FHI overvåker ukentlig».

I forrige uke, i uke 43, ble det påvist 563 positive tilfeller av parainfluensavirus i Norge. 232 av dem var i aldersgruppa 0-4 år. Den nest største gruppa var i alderen 30-59 år, med 107 tilfeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer