Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere innvandrere i jobb etter intro-program

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over halvparten er i jobb eller utdanning etter de fullfører introduksjonsprogrammet. Det framgår av en spørreundersøkelse med svar fra 86 prosent av landets bosettingskommuner, som Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har gjennomført.

- Når over halvparten av nyankomne innvandrere kommer i jobb eller utdanning er det et meget godt resultat. Introduksjonsloven er ny og tilbudet er fortsatt i en oppbyggingsfase, sier direktør Osmund Kaldheim i IMDi.

Har ikke gått på skole

- Deltakerne i introduksjonsprogrammet er flyktninger og deres familier, og ikke arbeidsinnvandrere. Mange av deltakerne er også analfabeter eller har liten skolegang, sier Kaldheim.

Introduksjonsloven ble innført 1. september 2004, og det er bakgrunnen for at IMDi kartlegger resultatene av ordningen fram til nå.

Obligatorisk for flyktninger

Ordningen er et obligatorisk kvalifiseringsprogram i inntil to år for flyktninger og de som kommer på familiegjenforening til disse. Kommunene er ansvarlige for gjennomføring av ordningen.

Kommunene rapporterer at ti tusen personer har deltatt på introduksjonsprogram i perioden 1. september 2004 til 1. august 2006.

Av disse har ca 3600 personer avsluttet programmet, hvorav ca 1200 har gått over i jobb og ca 700 startet videre utdanning.