Flere innvandrere uten jobb

Arbeidsdirektoratet varsler økt arbeidsledighet blant innvandrere i Norge. Direktoratet ser slutten på den gode utviklingen for innvandrere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Hittil har 1998 vært tidenes arbeidsmarked her i landet. Vi registrerte 270 000 ledige stillinger i første halvår, med stort og smått. Fortsatt går det greit å formidle arbeid til ordinære arbeidssøkere, men vi merker at det er tyngre å skaffe arbeid til utlendinger, sier Odd Erik Martinsen, markedsdirektør i Arbeidsdirektoratet, til Aftenposten.

Økt etterspørsel

Nedgangen i arbeidsløshet den siste tiden skyldes både at arbeidsledige innvandrere blir meldt og registrert tidligere enn før og at etterspørselen etter arbeidskraft har økt.

Når den generelle arbeidsledigheten går ned, griper det først om seg blant de mer ordinære arbeidsledige. Etter hvert trekkes de langtidsledige med. Den neste gruppen som trekkes med, er de fremmedspråklige.

Martinsen opplyser at det ordinære statsbudsjettet budsjetterte med arbeidsmarkedstiltak for 25 000 arbeidsledige i 2. halvår i år. Etter budsjettrevisjonen, ble nivået lagt på 10 000.

- Det fører til at vi reduserer nivået. Blant annet innebærer det at vi igangsetter færre kurs, sier Martinsen.

Innvandrere rammes

Hver fjerde person på arbeidsmarkedstiltak er innvandrer. I og med at fremmedspråklige er så tungt representert på kursene, blir de sterkest rammet av at det blir færre arbeidsmarkedstiltak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer