BOIKOTT: Forsvinningen til den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi har skapt sterke reaksjoner, og flere vestlige investorer boikotter nå en konferanse i Saudi-Arabia. Foto: AP / NTB scanpix
BOIKOTT: Forsvinningen til den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi har skapt sterke reaksjoner, og flere vestlige investorer boikotter nå en konferanse i Saudi-Arabia. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

Flere investorer boikotter konferanse i Saudi-Arabia

JP Morgans sjef Jamie Morgan og Fords sjef Bill Ford trekker seg fra en investeringskonferanse i Saudi-Arabia som følge av forsvinningen til Jamal Khashoggi.

Fra før har en rekke medie-sponsorer av konferansen, som CNN, CNBC, Financial Times og New York Times trukket seg, i tillegg til næringslivstopper som Uber-sjef Dara Khosrowshahi, AOL-grunnlegger Steve Case og Virgin-eier Richard Branson.

IMF-sjef Christine Lagarde og USAs finansminister bekreftet imidlertid i helgen at de skal delta, selv om Lagarde uttrykte sin forferdelse over forsvinningen til Khashoggi.

Konferansen var planlagt som en glitrende introduksjon til kronprins Mohammed bin Salmans storslåtte planer om å åpne landet opp for nye investeringer og finne nye bein å stå på den oljeavhengige økonomien.

De skarpe internasjonale reaksjonene på forsvinningen til Khashoggi har åpenbart kommet overraskende på bin Salman, men Saudi-Arabia har slått tilbake ved å true med tøffe reaksjoner på alle sanksjoner som måtte bli iverksatt mot landet.

Spesielt sikter de til reaksjonene i USA, der president Donald Trump har varslet streng straff om det viser seg at Saudi-Arabia er skyldig i drap på Khashoggi.

Flere republikanske senatorer har varslet at Kongressen vil reagere om ikke Trump gjør det, blant annet med forbud mot våpensalg.