Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere irakere forsvunnet fra kurs i Norge

Ytterligere åtte forsvunnet fra kurs i regi av Forsvaret i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til de to irakiske tjenestemennene som i forrige uke forsvant fra et NATO-kurs på Jåttå utenfor Stavanger, er ytterligere åtte irakere forsvunnet fra andre kurs i Norge i år.

I forrige uke ble det kjent at to høytstående irakiske tjenestemenn forsvant fra et NATO-kurs utenfor Stavanger. Resten av de 24 kursdeltakerne dro mandag tilbake til Irak, men de to savnede mennene dukket ikke opp.

- Forsvinningssaken er nå en sak for politiet og Utlendingsdirektoratet, sa Helene W. Langeland, informasjonssjef ved NATOs Joint Warfare Centre på Jåttå til NTB mandag.

Det har aldri skjedd før at irakere på NATO-kurs har forsvunnet i Norge, opplyser Langeland til NTB. Men ifølge Aftenposten.no har åtte andre irakere av totalt 50 deltakere forsvunnet fra kurs i regi av det norske forsvaret hittil i år.

Det siste tilfellet var mandag. Tre irakere ble meldt savnet i Oslo da de ikke møtte på kurs i regi av det norske forsvaret i Oslo mandag.

- Dette er svært beklagelig og vi vil nå gjøre en grundig evaluering av dette kurstilbudet. Forsvinningene og fraværet er rapportert til politiet som ivaretar den videre oppfølgingen, sier pressetalsmann Kåre Helland-Olsen i Forsvarsdepartementet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!