- Jeg hører man sier at dette ikke skal skape presedens, men det gjør det. Det blir vanskelig å ikke gjøre det samme seinere, sier Hagen til Dagbladet.
Han fortsetter:

Listhaug raser mot regjeringens vedtak
- Med denne avgjørelsen åpner regjeringen for å hente flere IS-terrorister til Norge.
Flere fylkesledere i Frp har overfor NRK og TV 2 tatt til orde for at Frp bør gå ut av regjering som følge av saken.
Flere har også krevd ekstraordinært landsstyremøte om saken. Den vil for øvrig også bli drøftet på et gruppemøte i partiet seinere i dag.
Reagerer
Dagbladet treffer Carl I. Hagen i Oslo tingrett, der han sitter i møter med den regjeringsoppnevnte domstolskommisjonen. I likhet med andre i partiet, er han dypt uenig i regjeringens beslutning.

Henter hjem IS-siktet kvinne med syk 5-åring
- Jeg har oppfattet at statsminister Solberg og utenriksminister Søreide sier at dette er et enkelttilfelle, og at avgjørelsen er basert på et barn som er sykt. Men regjeringen vikler seg nå inn i en situasjon hvor det lett blir et spørsmål om hvor sykt et barn må være for å kunne utnyttes av sin mor for å komme til Norge, sier han.
- Hva sier du til dem som måtte mene at regjeringen nå må hente øvrige barn og IS-mødre med norsk tilknytning til Norge?
- Det er jeg rykende uenig i. Foreldre er ansvarlige for sine barn. Hvis det er snakk om grov omsorgssvikt, vil vi kunne hente barna hjem i den grad de er norske. Det har også vi i Frp sagt oss villige til. Uansett er det veldig sannsynlig at moren får en lang fengselsstraff og at barnevernet vil hevde hun er uskikket som mor.
Frp-oppvask
Fremskrittspartiets parlamentariske nestleder Bård Hoksrud bekrefter overfor Dagbladet at det blir en diskusjon om saken på onsdagens møte i stortingsgruppa.
- Det er åpenbart. Jeg reagerte selv kraftig da jeg fikk høre dette, og det er en sak som opprører meg. Jeg får masse tilbakemeldinger fra folka våre ute som reagerer kraftig, sier Hoksrud.
- Jeg synes Roy Steffensen (Frp-representant fra Rogaland, red.anm.) i går sa det godt: Vi forhandler med terrorister, og det er terroristen som har vunnet, fortsetter Hoksrud.
Han hevder heller ikke han hadde hørt om hjemhentingen av den norske familien før det sto å lese i avisa i går. Det synes han ikke noe om.
- Jeg tar det internt, men tror mange skjønner at man blir ekstra provosert når man får høre det på den måten, sier Hoksrud.
Hagen vil ikke ut
Da nyheten i går kom om at den 29 år gamle kvinnen var ute av den beryktede al-hol-leiren nord i Syria med sine to barn, slo Frps Jon Helgheim og Sylvi Listhaug fast at partiet sto utenfor denne enigheten og tok dissens.

Sylvis budskap: - Ingen sympati. Ingen tilgivelse
Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde gikk lenger overfor TV 2 og sa at Frp nå måtte ut av regjering.
-Jeg er enig med Jon og Sylvi. Jeg deler også Christians frustrasjon og saklige synspunkter, men har så langt ikke konkludert med at Frp må ut av regjering, sier Hagen.
- I og med at vi har tatt formell dissens er det meget tydelig for alle at vi er uenige i denne beslutningen, fortsetter han.
-Men det sies at det ikke er snakk om en formell dissens, siden saken ikke har gått i statsråd?
- Det er for meg helt uinteressant. Det interessante er at våre folk øyeblikkelig sa ifra at de var helt uenige.
Voksende uro
- Det er en voksende gruppe i Frp som mener at fordelen ved å være i regjering ikke lenger oppveies av ulempene, sier Hagen.

- Snakk med barna om 22. juli
- De mener vi må slutte å svelge kameler og stemme imot forslag vi egentlig er for. Jeg vil ikke konkludere på samme måte nå, men mener regjeringspartiene må endre strategi. Det må bli tydeligere for velgerne hvilket parti som vinner og hvilke som taper i en aktuell sak. Da må vi kunne fremme tydeligere vår primærpolitikk og gi uttrykk for uenighet, selv om vi ender opp med å stemme samlet i Stortinget. Går vi til valg i 2021 som «granavoldenpartiet», taper vi.

Åpner døra for norske Syria-barn
- Å fortsette som vi har gjort til nå, er en taperstrategi. Vi må ikke være redde for å fronte uenighet, men åpent erkjenne hvem som har vunnet og hvem som har tapt i saker som vi er uenige om, sier Hagen.
Han er i likhet med Hoksrud kritisk til at mange av regjeringens avgjørelser kommer overraskende på stortingsgruppene.
- Regjeringen og statsrådene må bli flinkere til å involvere stortingsgruppene tidligere i prosessen, i stedet for at vi får høre om konklusjonene i ettertid, sier han.
