Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere israelske soldater drept

Titalls meldes drept under harde kamper i den libanesiske byen Bint Jbail.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere israelske soldater skal være drept i kampene om den libanesiske byen Bint Jbail.Tallene over antallet drepte er usikre. Den arabiske tv-kanalen Al-Arabya sier at minst 12 skal være drept. Israelsk radio melder om ti drepte i kampene mot 200 geriljasoldater fra Hizbollah, mens israelsk TV melder om 13 drepte.

I Jerusalem ville ikke den israelske hæren si mer enn at flere soldater har blitt skadet i kampene, mens Al-Jazeera meldte at ni israelske soldater ble drept, og 25 skadet.

Mahmoud Komati fra Hizbollah sier til nyhetsbyrået AP at Israel har klart å erobre noen punkter i Bint Jbail. Sentrum av byen er ikke enda intatt av de israelske styrkene.

Byen ligger omkring fire kilometer nord for grensen mellom Israel og Libanon, og har ifølge Al-Arabya det største shiamuslimske miljøet i grenseområdet.


Bint Jbail har en stor symbolsk verdi for Hizbollah. Byen var senter for motstand under den israelske okkupasjonen av Libanon i perioden 1982-2000.

HARDE KAMPER: Et titalls israelske soldater skal være drept og et tyvetalls såret i harde kamper mot Hisbollah i  Bint Jbail. Foto: Scanpix
HARDE KAMPER: Et titalls israelske soldater skal være drept og et tyvetalls såret i harde kamper mot Hisbollah i Bint Jbail. Foto: Scanpix Vis mer