- Flere jordskjelv i Italia de første dagene

Seks bekreftet døde. Klokka 04.04 i natt begynte det å riste ved Bologna.

KNUST:  Biler som er knust av sammenraste steinvegger i byen Finale Emila. FOTO: PIERRE TEYSSOT, AFP/NTB SCANPIX.
KNUST: Biler som er knust av sammenraste steinvegger i byen Finale Emila. FOTO: PIERRE TEYSSOT, AFP/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Tips oss: Er du i området? Send e-post til 2400@db.no

(Dagbladet): I alt seks mennesker er bekreftet omkommet i jordskjelvet i Nord-Italia i natt, skriver det italienske kringkastingsskapet Rai i formiddag.

Skjelvet ble målt til 5,9 og 6,0 klokka 04.04 i natt i Emilia-Romagna-regionen, med episenter 35 kilometer nord - nordvest for storbyen Bologna.

Flere historiske bygninger som er over 200 år gamle har rast sammen, og italienske myndigheter har ikke full oversikt over hvor mange mennesker som kan vært innesperret i sammenraste bygg.

Flere internasjonale medier beskriver skjelvet som et av de kraftigste som noen gang har rammet Nord-Italia, og frykten er stor blant folk  etter av over 300 mennesker livet i jordskjelvkatastrofen i byen L'Aquila lenger sør i Italia i 2009.

- Flere skjelv kommer Det er ikke noe som tyder på at det samme skjelvet vil komme opp i samme omfang av menneskelig lidelse som for tre år, men faren i Nord-Italia er ikke over.

- Det er allerede registrert flere etterskjelv, og det kan komme nye slike slike skjelv i flere dager. De vil avta i styrke, men gamle bygninger som har fått skader i natt, vil tåle mindre, sier vakthavende seismolog Tormod Kværna ved jordskjelvobservatoret Norsar på Kjeller til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer