Flere journalister drept i år

Paris (NTB-AFP): Til nå i år har 20 journalister blitt drept mens de var på oppdrag, en mer enn i hele 1998, ifølge organisasjonen Reportere uten grenser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sierra Leone rangerer øverst, med ti drepte journalister. Åtte av dem ble drept av opprørsbevegelsen RUF i januar.

I det tidligere Jugoslavia ble seks journalister drept - tre kinesiske journalister, som var i den kinesiske ambassaden i Beograd da den ble rammet av NATO-bomber, samt to tyske og en jugoslavisk journalist.

I Nigeria ble to journalister drept mens de dekket etniske sammenstøt.

I Colombia ble den kjente journalisten Jaime Garzon skutt ned og drept i forrige uke, angivelig av høyreorienterte halvmilitære grupper.

Den internasjonale redaktørorganisasjonen International Press Institute fordømmer drapet på Jaime Garzon. I et brev til Colombias president Andres Pastrana viser IPI til at hele ti journalister ble drept i Colombia i fjor, minst fire av dem på grunn av sin undersøkende journalistikk.

Regjeringen må sikre en grundig etterforskning for å bringe Garzons drapsmenn for retten. Den må videre ta alle mulige skritt for å stoppe drapene på journalister og den alarmerende straffefriheten for slike forbrytelser, skriver IPI.