Flere kamphunder kan bli forbudt

Justisdepartementet vurderer å forby flere nye hunderaser i den nye hundeloven. Det vurderes også å innføre et generelt forbud mot alle hunder som likner på kamphunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Farlige hunder er en av problemstillingene vi vurderer i arbeidet med den nye hundeloven. Vi kan ennå ikke gå i detaljer om hvilke raser som vil omfattes av et eventuelt forbud, utover de rasene som er forbudt i dag. Men vi har sett på blant annet hundelovgivningen i Tyskland og Frankrike, sier lovrådgiver Atle Torvund i Justisdepartementets lovavdeling til Dagbladet.

Fire hunderaser er forbudt i Norge: pitbull, dogo argentino, fila brasileiro og japansk tosu. I Tyskland er ytterligere tre rammet av strenge restriksjoner.

- Vi ser på den tyske loven, der den nasjonale lovgivningen effektiviserer delstatsforbud mot amerikansk staffordshire terrier, staffordshire bull terrier og bull terrier. I tillegg vurderer vi forbud mot krysninger mellom ulv og hund, derunder hundetypene wolfhond, saarloos og tsjekkoslovakisk ulvehund, sier han.

Fysisk lik

Andre raser er ikke vurdert forbudt, men departementet vurderer å utforme den nye hundeloven slik at nye hunderaser kan gjøres forbudt gjennom forskrifter til loven. Det vurderes også at hunder som er sammenliknbare med kamphunder etter sine ytre fysiske kjennetegn, også skal anses som farlige hunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer