Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Flere kan stå bak drapet

Broren (23) til 21-åringen, som er siktet for å ha skutt Oslo-jenta Lise Joanni Johansson (18), er varetektsfengslet for inntil to uker med full isolasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet forstår, utelukker ikke politiet at flere kan være involvert som eventuelle medvirkere til drapet.

Påtalemyndigheten har siktet 23-åringen for medvirkning til drapet på Lise Joanni i en leilighet på Teisen 26. september i år.

Bakgrunnen for at 23-åringen ble varetektsfengslet, er at politiet har funnet mannens DNA på drapsvåpenet, slik Dagbladet skrev i går.

Løy for politiet

Dette i tillegg til at han i minst tre politiavhør har nektet enhver befatning med våpenet, en pistol, som kort tid etter drapet ble funnet i en hekk ved åstedet.

Oslo-politiet hadde bedt om fire ukers varetekt.

Tingretten mener det er skjellig grunn til mistanke mot 23-åringen, og begrunner varetekten med fare for bevisforspillelse.

Det skal foreligge flere nye opplysninger i saken, som 23-åringen ikke er kjent med. Dette er opplysninger etterforskerne skal få konfrontere 23-åringen med, uten at han får anledning til å snakke med vitner, eller ta kontakt med eventuelt andre medskyldige i saken.

Sjalusidrap

En teori er at Lise Joanni ble drept, fordi hun ville eller hadde gjort det slutt med 21-åringen. 21-åringen forklarte at en ukjent kom inn gjennom et vindu i leiligheten på Teisen, og skjøt Lise Joanni fra kort hold, før han forsvant samme vei. Politiet fester ikke lit til historien, og 21-åringen har sittet fengslet siden drapet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media