E6:

Flere kilometer med kø

En stengt tunnel gir flere kilometer lange køer på E6 mot Oslo.

LANG REKKE: Vedlikehold i Nøstvettunnelen fører til lange køer på E6 inn mot Oslo søndag. Foto: Hans O. Torgersen
LANG REKKE: Vedlikehold i Nøstvettunnelen fører til lange køer på E6 inn mot Oslo søndag. Foto: Hans O. Torgersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er planlagt vedlikehold i Nøstvettunnelen, etter at en lastebil kjørte inn i tunnelveggen i sommer, som gjør at trafikken hoper seg opp.

- Den er helt stengt 24/7. Nå er folk på vei hjem etter helgetur, og da blir det ekstra kø, sier trafikkoperatør Annie Serup ved Vegtrafikksentralen øst til Dagbladet.

I tillegg er det stengt ett felt i Nordbytunnelen for å få hastigheten ned av sikkerhetsmessige årsaker, som ikke hjelper på situasjonen.

- Derfor står køen langt nedover nå, sier Serup.

- Veldig press

Nøstvettunnelen vil holdes stengt fram til 26. september.

VIL FORBLI KØ: Statens vegvesen regner med at det vil bli kø på strekningen både mandag og tirsdag, før tunnelen gjenåpnes for trafikk. Foto: Hans O. Torgersen.
VIL FORBLI KØ: Statens vegvesen regner med at det vil bli kø på strekningen både mandag og tirsdag, før tunnelen gjenåpnes for trafikk. Foto: Hans O. Torgersen. Vis mer

- Så det blir også kø i morgen tidlig. Det er i retning Oslo det er verst, så det er veldig press på denne strekningen nå.

Frilansfotograf og dronepilot, Hans O. Torgersen, sa søndag ettermiddag til Dagbladet at køen strakk seg rundt ti kilometer.

Klokka 19.40 forteller trafikkoperatør Gunnar Dovland at det fortsatt er mye kø. Spesielt fra Vinterbro og videre inn mot Oslo.

- Det er fremdeles ganske tett trafikk. Det flyter, men det flyter sakte, sier han.

Også i sørgående løp på E6 er det problemer, etter at en ambulanse ble påkjørt bakfra ved Grankrysset.

- Ingen personskader. Mindre skader på ambulansen, store skader på personbilen. Veien er nå ryddet og åpen. Forholdsvis lang kø som følge av trafikkuhellet, skriver Øst politidistrikt på X/Twitter.

Trafikkoperatøren sier det fortsatt er noe etterslep etter ulykka.

- Der er det velig mye kø nå. Det flyer, men er saktegående der også, sier Dovland.

Oppfordrer til kollektivt

Det var på forhånd ventet at tunnel-stengingen ville by på problemer. Så mange som 44 000 biler kjører gjennom tunnelen hvert døgn, ifølge Statens vegvesen.

De har oppfordret folk til å ta tog eller buss mens tunnelen er stengt, dersom de kan.

- Vi forventer kø, spesielt på dagtid, og oppfordrer de som kan reise kollektivt om å velge tog eller buss mens arbeidet pågår, slik at de som må kjøre E6 kommer fram, sier Kai Gundersen i Statens vegvesen.

Mens nordgående løp i Nøstvettunnelen er stengt, er det omkjøring i retning Oslo. Omkjøringsrutene er E18 Mosseveien og fylkesvei 156 via Ringnestunnelen. Omkjøringen blir skiltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer