SPANSKE FARGER: One World Trade Center var torsdag kveld lokal tid tent i rødt og gult til minne om ofrene i terrorangrepet i Barcelona. Foto: AFP / NTB Scanpix
SPANSKE FARGER: One World Trade Center var torsdag kveld lokal tid tent i rødt og gult til minne om ofrene i terrorangrepet i Barcelona. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Terrorangrepet i Barcelona

Flere kjente landemerker i rødt og gult for å hedre terrorofrene

Både i USA, Frankrike og Brasil hedrer de ofrene fra angrepet i Barcelona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): One World Trade Center i New York, også kjent som Frihetstårnet, ble torsdag kveld lokal tid tent i de spanske fargene rødt og gult til minne om de 13 terrorofrene i angrepet i Barcelona.

De skriver på sin Twitter-konto at tårnet lyser i de spanske fargene for å vise solidaritet med ofrene.

Guvernøren i New York, Andrew Cuomu, skriver på Twitter at på vegne av innbyggerne i storbyen, går tankene til ofrene og pårørende i forbindelse med angrepet i Spania.

13 personer ble drept og minst 100 skadd da en varebil meide ned fotgjengere i gågata La Rambla torsdag ettermiddag. Personer fra 18 nasjonaliteter er blant ofrene.

Også Eiffeltårnet i Paris viste solidaritet med ofrene i Barcelona.

På sin Twitter-konto skriver de at de ønsket å vise solidaritet med ofrene ved å slukke alle lys i Eiffeltårnet. Dette gjorde de også i april etter terrorangrepet i Stockholm. Mens i mars 2016 lyste Eiffeltårnet i det belgiske flaggets farger, etter terrorangrepet i Brussel.

I natt har også presidentpalasset i Brasil, Palácio do Planalto, vært dekket med det spanske flaggets farger, skriver den spanske TV-kanalen RTVE.