Flere klager på vannscootere som kjører «gris»:
- Hastigheter på 60-70 knop

- Sikkerheten til sjøs blir satt på prøve, mener politiet.

-TØYER GRENSER: Politiet i Telemark har i kveld fått meldinger om at flere har råkjørt med vannscooter utenfor Kragerø. illustrasjonsfoto: Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
-TØYER GRENSER: Politiet i Telemark har i kveld fått meldinger om at flere har råkjørt med vannscooter utenfor Kragerø. illustrasjonsfoto: Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Folk på Tåtøy i Kragerø har i kveld klaget over at vannscooter har kjørt svært fort i området.

- Det blir antydet et sted mellom 60 og 70 knop. Dette er selvsagt alt for fort og politiet ser at sikkerheten til sjøs blir satt på prøve og frykter ulykker, twitrer Telemark-politiet.

- Politiet minner også om at maksfarten i Kragerø er 30 knop. I mange sund og over alt der folk bader er farten kun 5 knop. Politiet vil selvsagt følge opp dette med kontroller fremover, heter det i en annen melding.

«Kjører gris»

Operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark-politiet forteller at det også kommer meldinger fra folk som opplever at vannscooterkjøringa medfører mye støy i området.

- Kjøringa gir et høyt støynivå, og enkelte opplever nok at det ikke er like koselig å sitte ute på terrassen om ettermiddagen som tidligere, sier han.

Han leser videre fra politiets logg om kveldens scooter-råkjørerne:

- Meldinga lyder: «Det er flere som kjører gris utenfor Tåtøy».

Nye bestemmelser

Det var den 18. mai at regjeringen vedtok å sidestille reglene for bruk av vannscootere med andre fritidsfartøy. Det vil si at vannscootere nå kan benyttes 50 meter fra badesteder, så lenge fører følger 5-knopsgrensa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer