Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere klatrere dør hvert år på Mount Everest. Nå innfører Nepal nye regler

Myndighetene har sett seg lei på farefulle klatreekspedisjoner på Mount Everest og andre fjell og innfører forbud mot å klatre alene til topps uten ledsager.

LIVSFARLIG: Mount Everest er verdens høyeste fjell, men også livsfarlig å bestige. Foto: AP Photo/Tashi Sherpa/NTB Scanpix
LIVSFARLIG: Mount Everest er verdens høyeste fjell, men også livsfarlig å bestige. Foto: AP Photo/Tashi Sherpa/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nepal har sett seg lei på farefulle klatreekspedisjoner på Mount Everest og andre fjell og innfører forbud mot å klatre alene til topps uten ledsager.

De nye forskriftene trer i kraft i 2018, melder BBC , og de forbyr også blinde klatrere og klatrere som har amputert begge bein å bestige toppen av verdens høyeste fjell.

En nepalsk embetsmann sier til BBC at forskriftene er skjerpet for å øke sikkerheten og redusere antall ulykker. Alle utenlandske klatrere som vil til topps, må fra årsskiftet ha med seg en nepalsk ledsager.

Antall klatrere som forsøker å bestige toppen av Mount Everest, har økt jevnt og trutt de siste årene. Men stadig flere klatrere betyr også flere ulykker. Så langt i år har seks klatrere omkommet, deriblant 85 år gamle Min Bahadur Sherchan, som døde mens han forsøkte å bli verdens eldste til å nå toppen av fjellet.

Også den erfarne og kjente klatreren Ueli Steck fra Sveist mistet livet da han gjennomførte en soloekspedisjon til toppen av et annet nepalsk fjell i Himalaya.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!