Flere knivdrama i Oslo i kveld

Mistanke om gjengoppgjør. I tillegg ble buss knivranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det har vært flere knivdrama i Oslo i kveld. I Hausmanns gate i indre sentrum øst ble to personer knivstukket i nitida i kveld. Noe seinere ble en buss ranet på Holbergs plass i indre sentrum vest.

- To mann ble sendt til legevakta, og begge hadde så omfattende skader at de ble sendt videre til Ullevål universitetssykehus, opplyste operasjonsleder Finn Finkelsen om Hausmanns gate-dramaet til Dagbladet.no i halv ti-tida.

Ti innblandet

- Det var i alt ti personer som var innblandet i episoden, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad til Dagbladet.no nå i kveld.

- Sju av disse har vi brakt inn som vitner, to ligger jo på sykehus, og i tillegg har vi arrestert en 23-åring.

- Det er ikke klart hvilken rolle de skadde og den arresterte skal ha hatt under slagsmålet, og hvem som har stukket hvem, opplyser Ølstad.

Det er heller ikke klart hvilket miljø de innblandede tilhører.

Politiet har sperret av et stort område rundt åstedet og er på stedet med flere biler.

VITNER: Begge de knivstukne er sendt videre til Ullevål universitetssykehus. En mengde vitner skal ha sett hva som skjedde. Flere ble avhørt av politiet på legevakta. Foto: Lars Eivind Bones
VITNER: Begge de knivstukne er sendt videre til Ullevål universitetssykehus. En mengde vitner skal ha sett hva som skjedde. Flere ble avhørt av politiet på legevakta. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Bussran

Ti over ti i kveld ble en buss angivelig knivranet på Holbergs plass.

En mann i 30-årsalderen med «typisk østeuropeisk utseende», mørk jakke, bart og lue, kom inn på bussen og truet til seg kassapengene fra sjåføren, som har anmeldt forholdet.

- Det er ikke klart hvor mye penger som er borte, sier operasjonsleder Ølstad.

- Det er heller ikke klart om det var passasjerer på bussen da dette hendte. Vi leter etter gjerningsmannen, sier Ølstad.

Risping

En tredje knivepisode utspant seg på Klemetsrud asylmottak lengst sør i Oslo.

- Det dreier seg om to personer som rispet hverandre med kniv. Ingen av disse havnet på sykehus eller i politiets varetekt, opplyser operasjonsleder Ølstad.