Flere kraftige skuddvekslinger i Nairobi

Situasjonen i kjøpesenteret ikke under kontroll likevel.

DEKNING: Folk søker dekning under en skuddveksling ved Westgate-kjøpesenteret i Kenya. Foto: REUTERS/Noor Khamis/NTB Scanpix
DEKNING: Folk søker dekning under en skuddveksling ved Westgate-kjøpesenteret i Kenya. Foto: REUTERS/Noor Khamis/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Situasjonen ved kjøpesenteret i Nairobi er ikke helt under kontroll likevel: Det har brutt ut skuddvekslinger mellom kenyanske sikkerhetsstyrker og «én eller to» terrorister som fortsatt er inne i bygget, melder Al Jazeera.

De befinner seg på en av de øverste etasjene i det store kjøpesenteret Westgate. Kenyanske muligheter mener at alle gislene fra den tre dager lange beleiringen som kostet 62 menneskeliv nå er i sikkerhet. Rundt 200 ble skadd.

- Spesialstyrkene våre går fra rom til rom. Vi tror at alle gislene er evakuert, men vi tar ikke noen sjanser, sier Manoah Esipisu, en talsmann for myndighetene, til nyhetsbyrået AFP.

Den somaliske islamistgruppen al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for angrepet mot kjøpesenteret, et av de mest eksklusive i Nairobi og hyppig brukt av landets velstående fastboende og tilreisende. Ofrene er fra en rekke ulike land omkring i verden.

Al-Shabaab har sagt at de spesifikt gikk ikke-muslimer da de entret senteret på lørdag med automatvåpen og granater. Ifølge kenyanske myndigheter var noen av terroristene utkledd som kvinner for å skape forvirring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer