Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere krangler i leiemarkedet

Antall tvister mellom boligutleier og leietaker økte med 6,7 prosent i fjor. Erstatning for forskader er det vanligste tvistetemaet.

 Krangler mer:  Tvistene mellom utleier og leietaker har blitt fler. Her fra Stovner i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Krangler mer: Tvistene mellom utleier og leietaker har blitt fler. Her fra Stovner i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mange utleieboliger i Norge gir en god biinntekt for utleierne. Men for en del gir også utleieboligen bekymringer. Noen av disse problemene havner hos Husleietvistutvalget, som løser tvister mellom utleier og leier av bolig i Oslo, Akershus, Hordaland og Sør- og Nord-Trøndelag, skriver Finansavisen.

I fjor fikk Husleietvistutvalget inn 1600 klagesaker i disse områdene. Det er en økning på 6,7 prosent fra året før.

I Oslo har spesielt antallet klager som gjelder erstatning økt kraftig.

- Mye tyder på at konfliktnivået i Oslo er blitt høyere, sier Stein Stavrum, direktør i Husleietvistutvalget, til Finansavisen.

- Hva krangles det om i disse sakene?

- Typiske skader som utleier ønsker å få dekket er parkettskader og andre store skader. Manglende rengjøring er også ofte et tema i denne kategorien, forteller han.

- Den vanligste diskusjonen er hvorvidt skaden var der ved innflytting, eller om dette er noe som skyldes normal slitasje.

- Hva kan gjøres for å redusere risikoen for å havne hos dere?

- I tillegg til å ha en god kontrakt anbefaler vi at leier og utleier tar seg tid til en felles gjennomgang både ved innflytting og utflytting. I en slik gjennomgang bør feil og mangler noteres, sier Stavrum til Finansavisen.

- Har du noen forklaring på hvorfor antall tvister øker?

- Det er ikke lett å si, men vi ser at det øker mer i de store byene, der leiemarkedet har vært mer presset, sier han.

Flere nyheter Siv Jensen: — Ikke aktuelt å øke eiendomsskatten
Solgte leiligheter for 60 mill. på 3 uker
Boligprisene stiger videre - men her blir alt billigere

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!