Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere kulderekorder i natt

Første dagen i mars – årets første vårdag – starter med kulderekorder flere steder i Sør-Norge. 

TIL IS: Vannet på en fontene i Brussel har frosset til is som følge av kuldebølgen som herjer i Europa. I natt ble det satt kulderekorder flere steder i landet. Foto: NTB scanpix
TIL IS: Vannet på en fontene i Brussel har frosset til is som følge av kuldebølgen som herjer i Europa. I natt ble det satt kulderekorder flere steder i landet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til 1. mars ble det målt minus 41,8 grader i Folldal i Hedmark. Det er 0,2 grader varmere enn onsdag, da Folldal var kaldest i landet.

– Men det er solid rekord for mars, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til NTB. Den forrige mars-rekorden ble registrert i 2013, med minus 32 grader.

Også på Tynset i samme fylke er det notert kulderekord for vårmåneden mars.

– Der er det i natt målt minus 39,7 grader. Rekorden for mars inntil i dag var minus 36,7, og den ble satt i 2005, sier Moxnes.

Leirflaten i Oppland var nest kaldest i landet med minus 40,3 grader natt til torsdag.

Det er også målt svært lave temperaturer på Vestlandet og det er ventet at det også der vil bli satt flere nye mars-rekorder, ifølge meteorologen.

Nattens kulderekorder er imidlertid et godt stykke unna den kaldeste dagen målt i Norge. Den kaldeste dagen var 1. januar 1986 i Karasjok: - 51,4, ifølge Yr.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!