Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere kunne blitt forgiftet

TRONDHEIM (Dagbladet): Giftmordsiktede Terje Wiik (50) var nær ved å få mer enn ett liv på samvittigheten, ved at han blandet giften thallium i konjakken til sin ekskjæreste. Bare en tilfeldighet gjorde at ikke flere ble servert fra samme flaska.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet har fått opplyst av nære familiemedlemmer, hadde giftofferet Inger Lise Bakken (40) besøk samme dag som hun tok den siste og dødelige dosen.

Hun ville servere gjestene en drink, men unnlot ved en tilfeldighet å skjenke dem konjakk av samme flaske som seg selv.

Ny flaske

Den siste og dødelige dosen ble tilført kvinnens konjakk i mellomjula, altså etter at hun hadde skiftet lås i inngangsdøra.

I ettertid er det oppdaget et knust vindu i kjelleren, og politiet tror at siktede kan ha greid å forgifte konjakken etter å ha brutt seg inn denne veien.

Sivilingeniøren har tilstått å ha forgiftet ekskjæresten, men han nekter for at han ønsket hennes død.

Den Statoil-ansatte sivilingeniøren var nøktern og rolig da han kom med sin tilståelse i politiavhør tirsdag morgen, men i dagene før brøt han flere ganger sammen.

- Vi har gjort gjentatte forsøk på å få ham overført til psykiatrisk sykehus, men politiet har motsatt seg dette, sier forsvarer Jens Erik Nygård.