Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere kvalifiserte kvinner

Stadig nye navn dukker opp som arvtagere til bispesetet i Borg. Ennå har ingen fått den avgjørende forespørselen. Tre av dem som framheves, er kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kilder sier til Dagbladet at mange ønsker seg en kvinnelig biskop med andre kvaliteter enn Rosemarie Køhn - en kvinne som er mer sentrumsorientert. Men fordi Borg bispedømme tradisjonelt sett er konservativt, tror enkelte at en kvinnelig biskop her kan bli vanskelig.

  • HELGA HAUGLANDBYFUGLIEN (47): Hun ble spurt om å bli biskop da Rosemarie Køhn ble nominert, men svarte nei. I dag sier hun til Dagbladet at hun vil tenke nøye igjennom spørsmålet dersom hun blir spurt.Byfuglien er assisterende generalsekretær i KFUK-KFUM. Tidligere har hun jobbet som prest i Ås.Kilder sier til Dagbladet at jobben er hennes, dersom hun sier ja.
  • ERLING PETTERSEN (47): Direktør i Kirkerådet, har en fortid som misjonær og ved Institutt for Kristen Oppseding. Har hatt mye ansvar i oppbyggingen av det nye kristendomsfaget. Han ble spurt i høst da man lette etter ny biskop i Stavanger, men sa nei.
  • HALVOR NORDHAUG (44): Rektor ved Praktisk-teologisk seminar, Menighetsfakultetet. Tidligere prest i Ås i flere år. Var ansatt i Den norske sjømannsmisjon som studentprest i Bonn, og har vært konsulent i Mellomkirkelig råd.
  • ANNE LISE BROTKORB(55): Hun er også nominert til bispesetet i Oslo, men få tror at hun vil nå fram. Når hun ikke opp i Oslo, mener flere at hun kan være aktuell også ved nominasjonen i Borg. Er prost i Asker og Bærum prosti.
  • LIV ROSMER FISKNES (50): Sogneprest på Torshov i Oslo. Hun er mest kjent fra tida si i Kirkens bymisjon, der hun jobbet mye med prostituerte. Er gift med Helge Fisknes, som også er prest.
  • OLE CHR. KVARME (49): Domprost i Oslo, er også nominert i kampen om bispesetet her. I likhet med Brotkorb tror mange han må gi tapt. I følge Vårt Land kan han dermed seile fram som en aktuell kandidat også til nominasjonen i Borg.
  • TORE KOPPERUD (54): Nominert mange ganger uten å nå opp. Er prost på Nordstrand i Oslo. Han er mot kvinnelige prester, og det kan bli for konservativt selv i Borg bispedømme.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!