Flere kvinner aktuelle

Etter det Dagbladet erfarer, har valgkomiteen i dag spurt lokallagene om de ønsker tidligere ordfører i Snåsa Tone Våg inn på fylkesledervervet, eller Ingvild Kjerkol.

KONTAKTER FLERE: En ordknapp Arild Grande sier det er flere kandidater som er aktuelle for verv i Trøndelag AP. Video: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Arild Grande, som leder valgkomiteen i Trøndelag Ap, sier valgkomiteen nærmer seg en ny lederkandidat som årsmøtet skal ta stilling til i morgen, etter gårsdagens dramatiske utvikling.

Som Dagbladet erfarte fredag morgen, blir denne kandidaten ikke Trond Giske. Det er ventet at valgkomiteen nå jobber mot en kvinnelig leder, slik sterke krefter i fylkeslaget lenge har ønsket.

Ifølge Dagbladets kilder skal flere kvinner ha vært diskutert til ledervervet.

Tone Våg har vært med i diskusjonen hele tiden, men ble tidligere sett som mest aktuell for nestlederposten. Dagbladet vet at Kjerkol ble spurt tidligere i år, men da takket nei.

Lokale medier melder at Ingvild Kjerkol, stortingsrepresentant for Nord-Trøndelag, er aktuell. Dagbladet vet at Kjerkol ble spurt tidligere i år, men da takket nei. Kjerkol har ikke besvart Dagbladets henvendelser fredag.

Hvis Kjerkol nå likevel har sagt at hun kan ta på seg vervet, vil hun ifølge Dagbladets kilder være en storfavoritt.

Våg har fastholdt at hun stiller seg til disposisjon for partiet, og har vært den eneste som også ville vurdere å stille opp som motkandidat til Trond Giske, før han ble vraket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer