JENS BLE TEMA: Flere statsledere uttrykte støtte til Jens Stoltenbergs kandidatur som Nato-generalsekretær overfor statsminister Erna Solberg i Haag i dag. Her med statssekretær Sigbjørn Aanes. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
JENS BLE TEMA: Flere statsledere uttrykte støtte til Jens Stoltenbergs kandidatur som Nato-generalsekretær overfor statsminister Erna Solberg i Haag i dag. Her med statssekretær Sigbjørn Aanes. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.Vis mer

- Flere land har uttrykt støtte til Stoltenberg

Nato-spørsmålet ble tema da Solberg møtte regjeringssjefer i Haag i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAAG (Dagbladet): Statsminister Erna Solberg møtte flere statsledere i Haag i dag. Nå bekrefter hun at flere statsledere har uttrykt støtte til Jens Stoltenberg som Nato-sjef.

- Noen har gitt uttrykk for at Stoltenberg er en god kandidat, dette var land som har flagget at de gjerne vil ha ham, sier Solberg til Dagbladet.

Statsministereren ville ikke spesifisere hvem disse var, men fra tidligere er det kjent at både Angela Merkel, David Cameron, Francois Hollande og Barack Obama - i tillegg til Erna Solberg - heier på Jens Stoltenberg.

Les også: - Italia kjemper for å stoppe Stoltenberg.

I dag har Solberg deltatt i plenumssesjon med de rundt 50 andre statslederne som er til stede på Nuclear Security Summit. Tema for konferansen er atomsikkerhet, og i tillegg til Nato-spørsmålet har også kampen mot terror og den spente situasjonen mellom Russland og Ukraina vært på agendaen.

Det ble god tid for mingling. Solberg fikk møtt Barack Obama for første gang, på det avsperrede området der kun statsoverhodene får tilgang.

- Det var et hyggelig møte der vi snakket om det gode samarbeidet, sier Solberg.

Som planlagt fikk hun også møtt den kinesiske presidenten Xi Jinping. Forholdet mellom Norge og Kina. Situasjonen er fastlåst på fjerde året, etter at Nobel-komiteen ga fredsprisen til dissidenten Liu Xiaobo i 2010.  Regimet reagerte på tildelingen med boikott av Norge.

- Jeg sa at jeg håper vi har et hyggelig forhold. De smilte, sier Erna Solberg.

HER MØTES DE FOR FØRSTE GANG: Statsminister Erna Solberg og president Barack Obama. Foto: Statsministerens kontor.
HER MØTES DE FOR FØRSTE GANG: Statsminister Erna Solberg og president Barack Obama. Foto: Statsministerens kontor. Vis mer